3 tips bij het maken van een plattegrond voor je nieuwe woning

3 tips bij het maken van een plattegrond voor je nieuwe woning

Ga je binnenkort verbouwen of verhuis je naar een geheel nieuwe woning? Dan valt en staat het succes van het klussen met het maken van de juiste indeling. Daarbij kan het soms nog best wel lastig zijn om de ruimte goed in te schatten. Zullen al je meubels wel passen? Is de door jou bedachte indeling wel zo effectief? Dit is bij je huidige woning al lastig in te schatten, laat staan bij een geheel nieuw huis.

Om meer inzicht in de beschikbare ruimte te krijgen is het dan ook van belang om over een goede plattegrond te beschikken. Maar hoe kom je hier aan? Maak je zelf een plattegrond met de hand of maak je gebruik van een online tekentool? En hoe print je deze vervolgens dan zorgvuldig uit? Afgezien van de aanschaf van een geschikte printer van PrintAbout, komt hier natuurlijk nog veel meer bij kijken. Daarom geven wij 3 tips bij het maken (en printen!) van een plattegrond voor jouw nieuwe woning.

1.    Maak gebruik van een online tekentool

Het is tegenwoordig gelukkig steeds eenvoudiger om zelf een plattegrond te maken. Bovendien hoef je niet over enorm veel kennis en ervaring te beschikken. De meeste online tekentools zijn zeer gebruiksvriendelijk. Hierdoor is het voor vrijwel iedereen mogelijk om een professionele plattegrond samen te stellen. Dit maakt het voor jou een stuk gemakkelijker om met verschillende indelingen te experimenteren en eventuele problemen in je huidige woning op te lossen.

Via zoekmachines kom je al snel terecht bij handige online tekentools. Er zijn veel gratis varianten beschikbaar en soms kosten ze enkele euro’s. Wat ons betreft is dit het geld zeker waard. Zeker wanneer je vaker klust kan zo’n plattegrondmaker nog regelmatig van pas komen.

Maak gebruik van een online tekentool

2.    Meet de ruimte op

Of je nu een plattegrond met de hand of via een digitaal tekenprogramma maakt, je moet altijd over de nodige informatie beschikken. Meet daarom zorgvuldig de ruimte binnen je woning op. Houd ook rekening met het formaat van de meubels. Deze kunnen vervolgens geheel op schaal ingetekend worden, zodat je direct ziet welke mogelijkheden er zijn.

Wil je een plattegrond maken van je nieuwe woning en is het nu nog niet mogelijk om de ruimte op te meten? Vraag dan de afmetingen bij het kadaster op. Als het goed is beschikken zij over de informatie die je nodig hebt. Wist je dat je in veel gevallen hier ook een plattegrond van de woning kunt opvragen? Dat maakt het natuurlijk nog makkelijker om snel een indeling te maken. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit even na te vragen.

3.    Printen maar!

Verreweg de eenvoudigste manier om snel een plattegrond op schaal te maken is door het gebruik van een online tekentool. Hoewel je deze plattegrond natuurlijk ook enkel digitaal kunt gebruiken, kan het zeker verstandig zijn om hem ook uit te printen. Zo heb je de plattegrond altijd bij de hand als je overlegt met de bouwvakkers. Bovendien is het zo ook gemakkelijker om zaken uit te leggen tijdens de verbouwing.

Let er wel op dat je een kwalitatieve printer gebruikt om de plattegrond uit te printen. Zo voorkom je dat belangrijke informatie moeilijk zichtbaar is of wellicht zelfs geheel wegvalt. De juiste inkt en een goede printer maken het verschil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *