Geef je woning een make-over met duurzaam design

Geef je woning een make-over met duurzaam design

Steeds meer mensen besluiten duurzaam te leven. Anno 2018 is het helemaal niet gek als je een bedrijf inschakelt dat jouw woning duurzaam verbouwt of als je zeer energiezuinig wilt leven. Wat veel mensen niet beseffen is dat je ook met je meubels je woning duurzamer kunt maken. Gelukkig spelen ook veel designmerken in op de vraag naar een duurzaam design. Tegenwoordig kunnen we bijvoorbeeld genieten van het merk Graypants, die sinds 2008 bezig zijn met het ontwerpen van duurzame producten en architectuur. Ze staan vooral bekend om hun bijzondere lampen, die gemaakt zijn van gerecycled karton. Natuurlijk zijn er nog veel manieren om jouw woning te voorzien van een duurzaam design. Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen van duurzaam design

Bijna iedereen weet wel dat duurzaam design goed is voor ons milieu en de aarde, maar het kent nog veel meer voordelen. Het design is niet alleen heel functioneel, maar ook nog erg aantrekkelijk. Bovendien doe je veel langer met duurzame meubels en andere woonaccessoires. Wist je dat er tegenwoordig ook steeds meer duurzame design lampen op de markt worden gebracht? De aanschafprijs ligt dan misschien wel wat hoger, maar op langer termijn ben je een stuk goedkoper uit en dat terwijl je wel je steentje bijdraagt aan het milieu. Een win-win situatie dus.

Eenvoud en minimalisme

Sta je voor duurzaam wonen, maar heb je geen idee hoe je dit in je woning kan realiseren? Allereerst is het belangrijk om eens een kijkje te nemen bij verschillende merken die zich inzetten voor duurzaam wonen. Als je op zoek bent naar verlichting zijn de lampen van Graypants of Tala een goede optie. Tala biedt zelfs een geheel nieuw perspectief op duurzaam wonen. Zij willen mensen stimuleren om duurzame lampen te kopen en zijn op een slim idee gekomen: voor elke 200 lichtbronnen die zij verkopen, planten ze 10 bomen terug. Zo behoud je de natuur en kun je genieten van je favoriete en moderne lamp! In de huidige woontrends zien we vooral heel veel eenvoud en minimalisme terug, denk aan de Scandinavische stijl. Deze trend is heel gemakkelijk te linken aan duurzaam wonen. Stijlvol wonen en denken aan het milieu is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

tom-dixon-kopspiegellamp

Hergebruik oude meubels

Bij duurzaam wonen kan het erg van pas komen als je creatief kunt denken en over de nodige handvaardigheden beschikt. Het hergebruiken van oude meubels is bijvoorbeeld een manier waarop je eenvoudig en goedkoop je huis kunt stylen. Daarnaast denk je ook nog eens aan het milieu. Struin eens langs wat kringloopwinkeltjes en ga aan de slag met het opschuren en verven van oude meubels. Er komt niet heel veel kennis bij kijken en het is helemaal in om tegenwoordig je eigen meubels te maken of te restylen. Je kunt er ook voor kiezen om oude meubels van jezelf op te knappen of om ze een andere functie te geven. Dat oude dressoir kan je ook erg gemakkelijk opknappen en gebruiken als (kinder)kledingkast. Of gebruik die oude en versleten koffers als eyecatcher voor in de woon- of slaapkamer. Met een beetje creatief denken is duurzaam wonen helemaal niet moeilijk en is weggooien verleden tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *