Gebruik duurzaam hout voor je buitenproject

Gebruik duurzaam hout voor je buitenproject

Ga je eenmaal aan de slag met een houtconstructieproject, dan wil je het meteen goed doen. Dus is alleen volwaardige kwaliteit goed genoeg voor je vlonder, schutting, kozijnen, deuren of lijstwerk. Het professionele hout dat je hiervoor zoekt, vind je tegen de scherpste prijzen bij Houthandelonline. Deze groothandel voor particulieren biedt diverse soorten hardhout en ander duurzaam hout. Met een ruime keuze voor verschillende duurzaamheidsklassen, afmetingen en afwerkingen.

Het goedkoopste duurzame alternatief

Het goedkoopste alternatief voor duurzaam (hard)hout is geïmpregneerd grenenhout. Hiermee heb je goedkoop tuinhout dat toch lang meegaat. Een groot aanbod van deze houtsoort ligt voor je klaar bij Houthandelonline. Denk hierbij aan blokhutprofielen, afdeklatten, schaaldelen, potdekselplanken, palen en nog veel meer. Ook de fraaie geïmpregneerde vlonderplanken zijn de moeite waard.

Klasse met zwart Zweeds rabat

Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten Zweeds rabat, zwart. Rabat loopt taps toe en bestaat uit gepotdekselde planken die horizontaal op elkaar zijn te monteren. Hiervoor zijn deze potdekselplanken speciaal gezaagd met een rabatprofiel. Naast het royale uiterlijk zorgt een constructie van rabat voor een uitstekende afvoer van regenwater en een goede bescherming tegen de wind. Het Zweeds rabat is te verkrijgen in de duurzaamheidsklasse 2 of 3 en in diverse afmetingen.Zweeds rabat

Douglashout: terecht populair?

Van tuiniers tot timmerlui, van websites tot vakbladen, allemaal spreken zij over Douglashout. En dat is niet voor niets. De roodbruine kern en het geelachtige spinthout veranderen langzaam in grijsblauw. In de buitenlucht en het zonlicht verkleuren de geelrode tot geelbruine tinten naar oranje, bruin en uiteindelijk blauwgrijs. Douglashout is bovendien duurzaam, het komt uit verantwoord beheerde bossen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Omdat het steeds sterker en harder wordt, is het goed geschikt voor je veranda, vloer of andere belangrijke constructie.douglashout

Uitgelicht: Red Cedar

Red Cedar verdient tevens je aandacht. Deze houtsoort uit Noord-Amerika en Canada is zachter dan Douglas of hardhout en toch geschikt voor buiten. De prachtige kleurnuances van lichtroze, lichtbruin en donkerbruin en het geringe gewicht zijn belangrijke voordelen. Ook Red Cedar wordt uiteindelijk grijs. Dankzij de duurzaamheid is impregneren niet nodig. Bovendien zijn spijkers en schroeven gemakkelijk aan te brengen en zijn ook zagen en lijmen geen probleem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *