Waarom is werkkledij in de bouw zo belangrijk?

Waarom is werkkledij in de bouw zo belangrijk?
Als je werkt in de bouw, of iemand kent die werkt in de bouw dan weet je vast wel dat werkkledij verplicht is. Maar hoe komt dat en waarom is werkkledij in de bouw nu juist zo belangrijk? Als je zelf een bouwbedrijf hebt en opzoek moet gaan naar werkkledij waar kan je dan het beste rekening mee houden?

Veiligheid boven alles

De belangrijkste reden is natuurlijk voor de veiligheid. Bouwwerkkledij zorgt voor een optimale bescherming en garandeert zo de veiligheid van de bouwvakker. De werkkledij van een bouwvakker wordt niet zomaar uitgekozen. Goede werkkledij voldoet namelijk aan een aantal specifieke eisen binnen een bepaalde sector. En dat is logisch ook, want hoe gevaarlijker het werk, hoe meer deze kleding je als werknemer moet beschermen. De werkkledij van bouwvakkers bestaat vaak uit deftige stalen werkschoenen (met een stalen neus), speciale broeken en jassen die de bouwvakker beschermen tegen schaven en verwondingen en afhankelijk van de job eventueel ook een helm om hun hoofd te beschermen.

Gelijkheid en verbondenheid

Maar veiligheid is niet de enige reden, waarom dat bouwvakkers werkkledij dragen. Werkkledij zorgt namelijk ook voor een gevoel van eenheid onder de bouwvakkers. Dezelfde kleding zorgt dus voor gelijkheid op de werkvloer, dat is ook vaak de reden dat er gebruik gemaakt wordt van uniformen in scholen. Het belang van gelijkheid is zeker niet te onderschatten. Op die manier kunnen er op vlak van kledij confrontaties en spotternijen vermeden worden. Dit gevoel van gelijkheid kan overigens ook voor een algemene sfeer van eenheid zorgen en wie weet werkt dat wel positief op de productiviteit.

Herkenning en positieve reclame

Daarnaast zorgt werkkledij ook voor herkenning. De bouwvakkers worden goed herkend door het dragen van hun werkkledij. Dit zorgt er onder andere voor dat het bedrijf beter bekend wordt. Dat kan zelf zorgen voor extra klanten voor het bedrijf, want de bouwvakker wordt dan door zijn werkkledij een aanspreekpunt. Werkkledij oogt bovendien professioneel en geeft een buitenstaander de indruk dat de werknemers bij een kwaliteitsvol bedrijf horen, werkkledij is dus goede reclame voor een bedrijf.

Waar moet je rekening mee houden als je zelf werkkledij wilt aankopen voor je werknemers?

Als je zelf een bouwbedrijf hebt en graag nieuwe werkkledij voor je bouwvakkers aanschaft, doe dat dan niet met haast. Je weet wat ze zeggen: haast en spoed is zelden goed! En dat geldt zeker voor het uitkiezen van gepaste werkkledij voor je bedrijf. Het soort werkkledij die gekozen wordt is dus uiterst belangrijk, de werkkledij zorgt namelijk voor een groot deel voor de uitstraling van het bedrijf. De kledij moet in principe het imago van het bedrijf weerspiegelen. Dit kan je het beste bereiken door het logo van je bedrijf op de werkkledij te laten afprinten of door gebruik te maken van de kleuren van je bedrijf. Je kan daarnaast ook een leuke slogan bedenken en die erbij plaatsen, zolang het maar in lijn is met de visie van het bedrijf kan alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *