Ga je verbouwen? Kies dan voor een woonunit

Ga je verbouwen? Kies dan voor een woonunit

Ga je verbouwen? Dan is de kans groot dat je even tijdelijk je huis uit moet, mits het gaat om bijvoorbeeld de keuken. Omdat de meeste verbouwingen een stuk ingrijpender zijn dan dat, is het  goed om eens te kijken wat een woonunit voor je kan betekenen. We zien namelijk steeds vaker dat mensen hiervoor kiezen en dat doen ze natuurlijk voor niets. Het biedt je namelijk ontzettend veel voordelen en mogelijkheden. Daarbij maakt het niet uit of je nu tijdelijk woonruimte nodig hebt tijdens de verbouwing of gewoon behoefte hebt aan extra ruimte, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding.

Gemak en flexibel

Een woonunit is zeer flexibel en gemakkelijk te plaatsen op verschillende locaties. Of je nu een vrijstaande woning hebt, een rijtjeshuis of een appartement, er is altijd wel een plekje te vinden voor een woonunit. Daarnaast kun je de grootte en indeling van de unit volledig aanpassen aan jouw specifieke wensen en behoeften. Het voordeel is dat je deze kant en klaar kunt huren en dus niet eerst zelf nog alles moet aansluiten. Vaak zijn deze units voorzien van een badkamer, keuken en ook toilet. Zo heb je dus eigenlijk direct de beschikking over een plek om fijn te kunnen wonen tijdens de verbouwing

Tijdelijke oplossing

Tijdens een flinke verbouwing is het vaak allesbehalve praktisch om in je huis te blijven wonen. Helemaal wanneer je ook niet beschikt over water. Zo hoef je je ook geen zorgen te maken over of je de bouwvakkers in de weg loopt of dat je misschien wel iets beschadigt terwijl je dit zelf niet in de gaten hebt. Niet voor niets is dit de ideale oplossing om toch op dezelfde plek te kunnen blijven wonen, terwijl je ondertussen gewoon gebruik kunt maken van alle faciliteiten zoals je deze thuis ook gewend bent. Stel dat je nu ook extra opslag nodig hebt, dan kun je er ook voor kiezen om los van de unit een grote tent te huren. Naast dat er bedrijven zijn die grote tenten voor evenementen verhuren, bieden deze partijen vaak ook wat kleinere tenten aan, die je qua formaat kunt vergelijken met een garage of schuur.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een woonunit?

Het uitkiezen van een woonunit is niet iets wat je met een paar minuten doet. Vooral niet wanneer je er weken of misschien zelfs wel maanden in moet blijven wonen. Zo is het vooral belangrijk dat iedereen in het gezin een eigen kamer heeft, zodat je wel de tijd voor jezelf hebt om je even terug te kunnen trekken. Ook de indeling is iets om over na te denken, aangezien een unit waarbij de badkamer op een van de slaapkamers is, ook niet geheel praktisch is. Wat ook belangrijk is, is dat je goed kijkt hoe de aansluitingen zijn. Kies wel voor een unit met een water- en stroomaansluiting, aangezien je hier anders zelf voor moet zorgen. Uiteraard is het ook handig om niet direct bij het eerste bedrijf toe te happen, maar even rustig twee of drie offertes uit te vragen, zodat je ongeveer weet wat een marktconforme prijs is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *