3 Leuke ideeën voor een overkapping in de tuin

3 Leuke ideeën voor een overkapping in de tuin

Als je op zoek bent naar manieren om je tuin extra gezellig te maken, dan is een overkapping een goede manier om dit te doen. Met een overkapping kun je het hele jaar door van je tuin genieten, ongeacht het weer. Het biedt bescherming tegen regen, zon en wind en creëert een gezellige plek in je eigen achtertuin. Kortom, reden genoeg dus om eens te kijken naar de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Zo hoef je namelijk echt geen bedrijf in te schakelen voor het laten maken van een enorme overkapping, maar kun je ook prima kiezen voor een mooie pergola die je in een DIY pakket bij een tuincentrum kunt kopen. Omdat de keuze tegenwoordig enorm is, hebben wij 3 leuke ideeën voor een overkapping in je tuin.

Ga voor de loungehoek

Wat is er nu leuker en vooral gezelliger dan een loungehoek in de tuin? Natuurlijk moet je er wel de ruimte voor hebben, maar daar gaan we voor het gemak maar even van uit. Het leuke aan zo’n loungehoek, is dat je er gezellig met z’n tweetjes kunt zitten, maar ook met een stel vrienden. Om ervoor te zorgen dat je dan lekker tot in de late uurtjes kunt blijven zitten, is een overkapping een absolute aanrader. Dit kan in de vorm van een pergola, maar ook een doek van eurostretchtents. Je zult zien dat wanneer je de rest ook gezellig aangekleed hebt met wat accessoires en ook verlichting, dit al een totaal ander effect geeft.

Kies voor een pergola

Een pergola als overkapping is de perfecte toevoeging aan je tuin of terras. Zo is een pergola niet alleen handig ter bescherming tegen de zon, maar zorgt het ook direct voor een gezellige sfeer in je tuin. Daarbij komt ook dat ze vaak ook niet zo duur zijn en rond de zomermaanden bij vrijwel ieder tuincentrum wel te koop zijn. Om het wat gezelliger te maken, kun je de pergola ook leuk aankleden. Je kunt ervoor kiezen om je pergola te laten begroeien met klimplanten, waardoor je na verloop van tijd de palen bijna niet meer ziet, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen wat verlichting voor de sfeer op te hangen. Wat je stijl ook is, je hebt mogelijkheden genoeg.

Schaduwdoek

Een schaduwdoek biedt verschillende voordelen ten opzichte van de hierboven genoemde overkappingen. Uiteraard is een schaduwdoek veel lichter en flexibeler dan andere materialen, waardoor het gemakkelijk kan worden bevestigd en daarmee ook een stuk goedkoper is dan andere soorten overkappingen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat een schaduwdoek natuurlijk niet waterdicht is en ook geen zijkanten heeft, waardoor het je niet zo lang kan genieten van de nazomer, als dat je dit over een ‘echte’ overkapping wel kunt. Het is dus ook niet zo heel gek dat we vaak zien dat een schaduwdoek ter aanvulling wordt gekozen, bijvoorbeeld boven een ander gedeelte van de tuin. Mocht de zon dan flink schijnen, dan is er in ieder geval wel een plek waar je even in de schaduw kunt zitten of liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *