Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een bedrijfshal?

Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een bedrijfshal?

Wanneer je als ondernemer groeit, dan is de kans groot dat je ook qua bedrijfsruimte moet meegroeien om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier blijft lopen. Het bouwen van een bedrijfshal is dan bijvoorbeeld een van de dingen waar je over na moet denken. Toch komt er bij het bouwen van zo’n hal veel meer kijken dan we vaak denken. Zo is het niet alleen belangrijk dat je de bedrijfshal qua afmetingen voldoet, maar ook qua veiligheid en tal van andere praktische zaken. Om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je rekening mee moet houden, hebben we de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje gezet.

De plek van de bedrijfshal

Bij het bepalen van de locatie van je bedrijfshal zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Zo moet je rekening houden met de bereikbaarheid van de locatie. Je kunt namelijk niet hebben dat mensen ontzettend veel moeite moeten doen om de route te kunnen vinden. Zorg ervoor dat de bedrijfshal dus goed bereikbaar is voor zowel werknemers als klanten. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de nabijheid van leveranciers en andere zakelijke partners. Het kan soms bijvoorbeeld logistiek gezien slimmer zijn om je bedrijfshal op een andere locatie te laten bouwen, dan waar je met je kantoor zit. Stel dat je direct op de nieuwe locatie van start wilt gaan, dan is een tijdelijke bedrijfshal laten plaatsen natuurlijk ook een mogelijkheid. Zo hoef je niet te wachten op de daadwerkelijke hal, maar kun je vast beginnen vanuit de tijdelijke bedrijfshal.

De grootte en indeling van de bedrijfshal

De grootte en indeling van de bedrijfshal zijn belangrijk voor een efficiënte bedrijfsvoering. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters dat nodig is voor de productie, opslag en kantoorruimtes. Het is belangrijk om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen, zodat alle processen soepel verlopen. Daarbij is het aan te raden om ook vast over de toekomst na te denken. Je kunt namelijk beter direct voor een grotere hal gaan, dan dat je straks tegen het probleem aanloopt dat je al met een aantal maanden ruimte te kort komt.

Vergunningen en regelgeving

Het bouwen van een nieuwe bedrijfshal kan natuurlijk niet zomaar. Het is dus ook van belang om te weten aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen en welke vergunningen er moeten worden aangevraagd voor het bouwen van een nieuwe bedrijfshal. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende bedrijven die je hierbij kunnen helpen en ondersteunen, zodat je zelf niet al deze administratieve rompslomp hoeft te regelen.

Veiligheid en beveiliging

Veiligheid is een prioriteit bij het bouwen van een bedrijfshal. Zorg ervoor dat de bedrijfsruimte voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en richtlijnen. Denk daarbij aan vluchtwegen, brandveiligheidssystemen en nooduitgangen. Daarnaast is het ook belangrijk om te investeren in goede beveiligingssystemen, zoals camerabewaking en alarmsystemen, om je bedrijfshal te beschermen tegen inbraken en diefstal. Overigens is dit laatste vaak een verplichting vanuit de verzekering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *