Een nieuw bankstel kopen: waar moet je op letten?

Een nieuw bankstel kopen: waar moet je op letten?

Een bankstel, in vrijwel iedere woning vormt deze het pronkstuk van de woonkamer. Van een simpele tweezits en driezitsbank tot een luxe u-bank, de keuze is enorm. Hoewel het fijn is om over zo’n breed aanbod te beschikken, kan dit het kopen van een nieuw bankstel wel een stuk lastiger maken. Welke bank vervult immers jouw wensen? Welke prioriteiten stel je aan de bank? Welke kleur past binnen jouw interieur? En op welke zaken moet je nog meer letten? Wij helpen jou graag op weg.

Waar komt de bank te staan?

Dit klinkt misschien als een vreemde vraag. De meeste mensen zetten een bankstel immers direct in de woonkamer. Maar wist je dat dit veelzijdige meubelstuk in vrijwel iedere ruimte een verrijking kan zijn? Zo is een eetkamerbank een geweldige keuze voor mensen die graag comfortabel tafelen en genieten van een luxueuze uitstraling in de eetkamer. Deze banken worden voornamelijk gebruikt in grote gezinnen, zodat iedereen een fijn plekje aan tafel heeft.eetkamerbank

Ook een bank op de slaapkamer kan heel prettig zijn. Zeker als je jonge kinderen hebt, kan dit meubelstuk de uitkomst bieden tijdens het voorlezen of een voeding voor het slapengaan. Kortom: met een bankstel beschik je over enorm veel verschillende mogelijkheden.

Bepaal daarom eerst waar de bank komt te staan, dan kun je waarschijnlijk al heel veel verschillende bankstellen wegschrappen en blijft er een beperkt aanbod over.

Formaat

Het kiezen van het juiste formaat blijkt in de praktijk toch vaak lastiger te zijn dan gedacht. Wellicht heb je vooraf al de beschikbare ruimte in de kamer opgeschreven, maar zie je in de winkel door de bomen het bos niet meer. Kies je immers voor een bank die relatief klein is en daardoor zeker in de ruimte past? Of gok je dat een grote bank ook wel gaat passen?

Wij adviseren om eerst alle maten van de bank op te meten en deze vervolgens thuis in de desbetreffende ruimte na te bootsen. Dit kan je bijvoorbeeld met kranten doen. Op die manier zie je precies hoeveel ruimte hij in beslag neemt en ook of de looproutes verstoord worden. Daarnaast speelt de grootte van de ruimte ook een belangrijke rol in jouw keuze voor een geschikt bankstel. Heb je een grote woonkamer? Kies dan nooit voor een te kleine bank, anders verzuipt deze in de ruimte.

De juiste kleur kiezen

Bankstellen zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Maar voor welke kleur kies je dan? Natuurlijk is een opvallende trendkleur nu misschien heel leuk, maar gaat dit op een gegeven moment niet vervelen? Een bank is niet altijd even goedkoop, daarom kan het verstandig zijn om voor een neutrale kleur te kiezen. Zo weet je zeker dat je hier jarenlang plezier van zal hebben.

Comfort

Uiteraard is comfort ontzettend belangrijk als je een nieuwe bank koopt. Kies je voor een loungebank of vind je een actieve zit belangrijker? De één vindt het heerlijk om van de luxe van een hoekbank te genieten en de ander houdt er totaal niet van om ‘gedwongen’ te relaxen.  Vind jij het fijn om met je benen omhoog te kunnen liggen of jezelf lekker in het hoekje van de bank te nestelen? Of zit je liever in een ‘actieve’ houding? Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt, dan maak je nooit de verkeerde keuze!hoekbank

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *