Dit moet je weten over betonplaten

Dit moet je weten over betonplaten

Beton is een geliefd product en dat is vooral te danken aan de robuuste uitstraling en de hoeveelheid gewicht die het kan dragen. Betonplaten hebben deze eigenschappen ook, maar de toepassing van betonplaten gaat zoveel verder dan draagkracht en vormgeving. Zelfs voor je oprit of terras kun je gebruikmaken van dit veelzijdige product. Zo kun je de uitstraling van je woonomgeving echt naar een hoger niveau tillen.

Groen en beton combineren

Betonplaten zijn op een mooie manier te combineren met beplanting en gras. Deze platen zijn namelijk voorzien van openingen waar natuurlijke begroeiing moeiteloos doorheen groeit. Hierdoor vormen de platen een prachtig geheel met de natuurlijke omgeving. 

Belastbaarheid oprit

Bij het bestraten van je oprit kun je kiezen voor ontwerp betonplaten, zodat je oprit ook geschikt is voor belasting door zwaardere voertuigen. Hierbij boet je niet in op uitstraling. Je kiest gewoon de kleur die het beste past bij je woning. Als je daarbij ook de bijpassende betongoten bestelt, hoef je over een goede afwatering geen zorgen meer te maken. Tegenwoordig is de keuze voor platen van beton in antraciet uitvoering voor een woonomgeving eerder regel dan uitzondering.

Waterdoorlatende betonplaten

Er is niets zo vervelend, als het verzakken van paden op landbouw erven. Dit ontstaat door het zware bouwverkeer dat af en aan rijdt. Het leggen van groenspoorplaten is een effectieve manier om dit te voorkomen. Na het egaliseren van de ondergrond hoeft er geen fundering te worden gelegd, maar kan direct worden begonnen met het vakkundig leggen van de waterdoorlatende betonplaten. Door de royale afmeting heb je in een korte tijd een grote oppervlakte voorzien van sterke verharding die tegen een stootje kan.

Wapening van beton

Betonplaten kennen meerdere soorten wapening om ze geschikt te maken voor allerlei soorten belasting. Welke wapening het geschiktst is voor je situatie hangt onder meer af van de toepassing van de platen. Laat je daarom altijd goed informeren voor je overgaat tot aanschaf van deze hoogwaardige vorm van verharding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *