4 Tips om je huis eens mee op te knappen

4 Tips om je huis eens mee op te knappen

Door de lange pandemie en de corona maatregelen voor zowel inwoners als toeristen wordt het geld op andere manieren besteed. Mensen blijven thuis en besteden het geld daarom aan andere zaken zoals een de eigen woning. Door hieraan te klussen, timmeren en slopen worden er flinke opknapbeurten verricht. Indien je van plan bent om zelf te gaan verbouwen houdt dan rekening met de volgende zaken die een heel groot verschil kunnen maken voor wat betreft het avontuur die ieder aangaat.

Vergunning nodig?

Van plan om ergens een aanbouw te gaan doen, uitbouw of kapel ergens op te zetten etc.? Check eerst of er een vergunning benodigd is en of er niet voorbij de regels gewerkt wordt. Het zou zonde zijn indien er een schutting geplaatst wordt die over de erfscheiding loopt wat een streep door de verbouwing zal halen en ertoe dwingt om alles er weer uit te trekken en opnieuw aan te leggen op de juiste manier. Ga voor de zekerheid de website van de Rijksoverheid en de lokale gemeente na waar alle regels op staan en bij wie u moet wezen voor vragen of onduidelijkheden over een verbouwing.

Indien er verbouwd wordt weet dan dat de volgende zaken zonder vergunning toegestaan zijn:

– Het realiseren van een dakkapel aan de achterzijde van het huis

– Op het achtererf van het huis mag er tot 4 meter vergunningsvrij gebouwd worden

– De hoogte van een aanbouw mag niet hoger worden dan de eerste verdieping van

de woning

Beter een goede buur dan een verre vriend

Net een woning gekocht welke helemaal gestript moet worden en weer van nul tot honderd gerenoveerd moet worden? Dan is het handig om eerst eens met de buren kennis te maken en deze te vertellen over de ideeën van de verbouwing. De buren ervaren vaak overlast van de verbouwing en het is daarom handig om de buren vooraf tijdig te informeren over de mogelijke overlast. Indien er veel rommel, puin en afval vrijkomt tijdens de verbouwing wil het wel eens richting de straat of buren waaien of tot rotzooi op straat bij de buren leiden. Breng iedereen in de omgeving op de hoogte van de activiteiten die er plaats gaan vinden en probeer het ten allen tijde netjes te houden. Een barbeque, kop koffie of presentje zoals een mobiele airco kopen voor de buren kalmeert de gemoederen altijd weer en zal de relatie met iedereen goedschiks beïnvloeden.

Respecteer de uitvoerende partij

Iedere dag van de verbouwing verschillende bedrijven over de vloer met vele mensen die in en uit lopen. Al die herrie, stof en rook. Dit wil nog wel eens tot ergernis leiden, maar vergeet niet dat de bouwvakkers gewoon hun werk aan het doen zijn met als doel jou op een prachtig mooie woning te trakteren. Wees hier dankbaar voor door de mensen op zijn tijd te trakteren op een kop koffie, koek of broodje. Een klein gebaar doet grote wonderen.

Volg je onderbuik gevoel

Bij het zoeken naar een uitvoerende partij oftewel een aannemer draait het niet alleen om de prijs of de manier waarop het idee gepresenteerd wordt. Het onderbuikgevoel dient de keuze te maken. Er zijn dankzij online marketing en linkbuilding pakketten vele websites te vinden die aannemers met elkaar vergelijken op prijs en kwaliteit, maar de uitvoerende partij moet ook bij u als persoon passen. Indien er geen gezonde relatie heerst, zal het een moeizame verbouwing gaan worden. Een bepaalde klik dient er te zijn waardoor de samenwerking soepel met een vertrouwd gevoel zal verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *