De voordelen van machineverhuur in de bouw

De voordelen van machineverhuur in de bouw

Er zijn soms van die klussen die je slechts sporadisch uitvoert. Dingen die je enkel moet doen voor die ene klus en daarna waarschijnlijk weer jaren niet doet. Hoewel het heel weinig voor lijkt te komen, moet je natuurlijk wel over het juiste materiaal beschikken om de klant tevreden te stellen. Al gauw rijst dan ook de vraag: kies je ervoor om nieuwe machines, gereedschap en materialen te kopen? Of kies je voor machineverhuur? Beide opties hebben voor- en nadelen, maar in de meeste gevallen ligt machineverhuur in de bouw net iets meer voor de hand. Twijfel jij nog? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

Tijdelijk extra machinekracht

Machineverhuur is niet alleen interessant voor klussen die slechts weinig worden uitgevoerd, maar ook tijdens drukke periodes. Zo zijn er veel bouwbedrijven die gedurende de drukste periodes extra mankracht inschakelen. Vaak extra hulpjes die maar een paar maanden blijven en in die tijd het vaste personeel probeert te ondersteunen. Een fijn idee, maar het heeft weinig zin als er onvoldoende machines beschikbaar zijn. In dat geval loopt het personeel elkaar alleen maar in de weg en schiet het klussen niet echt op. Graafmachines huren is in dit geval een prima tijdelijke oplossing. Dit doe je enkel voor de periode waarin het mogelijk is, zodat klussen sneller kunnen worden uitgevoerd. Zodra de rust weer is wedergekeerd kunnen ze weer terug naar de verhuurder.

Geld besparen

Kopen is goedkoper dan huren. Zo denken veel bouwbedrijven. Op de lange termijn kun je hier echter vaker gebruik van maken, waardoor je de kosten er sneller uithaalt dan wanneer je deze slechts tijdelijk tot je beschikking hebt. Dit gaat in sommige gevallen ook op. Bijvoorbeeld als je een bouwmachine ontzettend vaak gebruikt. Wanneer dit echter slechts sporadisch is, dan klopt deze beredenering weer helemaal niet. De investering van een nieuwe machine kan echt flink pittig zijn. Bovendien betaal je ook voor opslagruimte. Wanneer je een machine sporadisch gebruikt is het dan ook een stuk voordeliger om deze simpelweg te huren. Zo bespaar je geld én kostbare ruimte.

Advies op maat

Groot voordeel van het huren van machineverhuur in de bouw is ook dat je gratis advies op maat mag verwachten van de verhuurders. Leg zorgvuldig uit voor welke klus je de machine gaat gebruiken en zij kunnen je precies vertellen welk apparaat hiervoor geschikt is. Naast advies welk apparaat het meest geschikt is, kunnen ze je ook vertellen hoe je deze op de juiste manier gebruikt. Handig wanneer je een apparaat eigenlijk nog nooit hebt gebruikt. Zo weet je zeker dat je deze op de juiste manier zult inzetten en bespaar je jezelf een hoop geklungel aan het begin van de klus. Hierdoor kun je efficiënter werken.

Nieuwste apparatuur

Bij het huren van bouwmachines kun je altijd rekenen op het nieuwste apparatuur. Dit in tegenstelling tot wanneer je ooit zelf een bouwmachine hebt aangeschaft. Vaak vervang je deze pas zodra het echt niet meer anders kan. Ondertussen komen er wel steeds meer nieuwere machines bij. Machines met geavanceerde opties en die nóg sneller werken. Wanneer je een geheel nieuwe bouwmachine huurt, zal je merken dat je klus een stuk soepeler verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *