4 tips voor een snelle en soepele verbouwing

4 tips voor een snelle en soepele verbouwing

Verbouwen, het lijkt wel alsof niemand hier echt van kan genieten. Dagen- en soms wel wekenlang in de rommel zitten, dingen die continu mis dreigen te gaan en het gevoel alsof je geleefd wordt. Geen wonder dat veel mensen verbouwen vooral als noodzakelijk kwaad zien. Soms kom je er niet onder uit, maar leuk is anders. Gelukkig zijn er wel manieren waarop je het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk kunt maken. Hoe vaak hoor je immers wel niet dat een verbouwing tot een ware catastrofe uitloopt? Vaak vallen al die horrorverhalen echter te verklaren aan de hand van één eenvoudige reden: een slechte voorbereiding en een onduidelijk plan.

Zorg er daarom voor dat dit jou in elk geval niet kan gebeuren. Daarom volgen hier 4 tips voor een snelle en soepele verbouwing!

1. Haal het juiste gereedschap en materialen in huis

Ga je de verbouwing voor een groot deel zelf doen? Zorg er dan in elk geval voor dat duidelijk is welke klussen gedaan moeten worden en welke benodigdheden je hiervoor moet aanschaffen. Shop van tevoren alvast de benodigde dingen, zodat je in elk geval niet mis kunt grijpen. Er is namelijk niets vervelender dan halverwege een klus nog even langs de bouwmarkt moeten. Houd er bovendien ook rekening mee dat shoppen mede door de coronacrisis minder eenvoudig is dan het lijkt. Het gebeurt allemaal op afspraak of er wordt een klantenmaximum aangehouden, hierdoor kan het lastig zijn om nog een plekje te bemachtigen. Hierdoor loopt de verbouwing voordat je het weet al enorm veel vertraging op. Shop daarom liever online én zorg ervoor dat alles ruim op tijd in huis is. Zo kunnen jullie in één keer door.

2. Schakel voldoende mankracht in

Ook als je de meeste dingen zelf wilt doen is het altijd fijn als er een paar extra handen aanwezig zijn. Schakel daarom ruim van tevoren de hulptroepen in. Dit kan zowel familie als vrienden zijn. Vaak doen zij dit voor niks, waardoor je enorm veel geld bespaart. Trakteer ze aan het einde van de dag op iets lekkers en je geniet van heerlijke hulp. Bovendien is het stiekem ook nog eens heel gezellig. En je weet wat ze zeggen: veel handen maken licht werk.

3. Weet wat er moet gebeuren

Je kunt geen enkele verbouwing beginnen met het idee om simpelweg te gaan verbouwen. Je moet weten wat het plan is. Wat moet er precies gebeuren? Welke ruimtes ga je aanpakken? En waarom? Zo weet je zeker dat je geen cruciale zaken vergeten. Denk hierbij ook aan de meest simpele dingen. Bijvoorbeeld het kopen van stoelpootdoppen zodat de nieuwe eetkamerstoelen geen krassen over je mooie, gelegde vloer maken. Allemaal simpele dingen die een enorm groots effect kunnen hebben. Een goede voorbereiding is immers al het halve werk.

4. Weet wat je wel en niet zelf kunt doen

Natuurlijk zou je dolgraag enorm veel geld besparen door alle klussen zelf uit te voeren, maar je moet wel realistisch blijven. In sommige gevallen zit er gewoon niets anders op dan een vakman inschakelen. Wel kun je veel geld besparen door het overgrote deel zelf te doen en enkel de meest lastige klusjes uit te besteden. Probeer je echter niet te wagen aan klussen die jou eigenlijk te hoog gegrepen zijn, want de kans is groot dat het resultaat niet naar wens is of dat het zelfs volledig op een fiasco dreigt uit te lopen. Om het dan nog op te lossen, ben je vaak nóg meer geld kwijt. Wees daarom realistisch en weet wat je wel en niet zelf kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *