De garage: dit mag niet ontbreken

De garage: dit mag niet ontbreken

Of je nou een nieuwe garage bouwt of je huidige garage een upgrade gaat geven, het is altijd belangrijk om na te denken over de juiste inrichting. Wat ga je wel gebruiken en wat hoef je niet aan te schaffen? En wat is het doel met de garage? In dit artikel kom je erachter waarop je moet letten bij het inrichten van de garage.

Doel van de garage

Met een garage kun je verschillende doelen hebben. Je bouwt de ruimte misschien wel om tot kantoor of speelruimte voor de kinderen. Maar als je hem wilt gebruiken waarvoor het bedoeld is – een garage – dan zijn er een aantal zaken die je zeker niet mag missen. Wil je alleen je auto erin kwijt? Of wil je ook plek voor de fietsen, je tuinmeubilair of een werkbank? Dat maakt verschil voor hoe je uiteindelijk je garage inricht.

Kastruimte

De kans dat jij veel waarde hecht aan een overzichtelijke garage is vrij groot. Daarom is het goed om na te denken over kasten. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk opbergruimte hebt. Wanneer je ook je auto in de garage wilt kunnen plaatsen moet je rekening houden met de plaatsing van de kasten. Deze kun je dan, als je een lange garage hebt, het beste achterin zetten. Heb je een brede garage? Dan kun je ook van één muur een kastenwand maken. Zo heb je een netjes opgeruimde garage waar je veel spullen in kwijt kunt.

Werkruimte

Wil je ook lekker in de garage kunnen klussen? Dan is een werkbank met een mooi wandbord niet verkeerd. Ook in dit geval hou je er rekening mee wat je nog meer kwijt wilt kunnen in de garage. Je kunt onder de werkbank ook een kastruimte maken en boven de werkbank een wandbord monteren. Dan kun je gemakkelijk je handgereedschap zoals hamers en schroevendraaiers kwijt. Heb je soms meer ruimte nodig? Met schraagjes kun je gemakkelijk je werkbank uitbreiden als dat nodig is.

Apparatuur

In de gemiddelde garage staat niet alleen een kast en een werkbank, maar vaak sla je hier ook apparatuur op wat je in huis niet nodig hebt. Denk aan een hogedrukreiniger, een grasmaaier of een boormachine. Ook daar moet je rekening mee houden bij het inrichten van de garage. Heb je een grote kast? Dan kun je misschien de hogedrukreiniger en grasmaaier daarin kwijt.

Auto poetsen

Zorg je graag goed voor jouw auto? Dan hou je er vast van om hem te poetsen. Daarvoor kun je de hogedrukreiniger gebruiken, maar ook een polijstmachine is ideaal. Hiermee verwijder je moeiteloos krassen en lelijke lak en maak je er weer een stralende wagen van. Maar welke polijstmachine koop je? Wooninformatie.nl heeft de beste polijstmachines voor jou op een rijtje gezet.

Mocht je naast de polijstmachine ook nog op zoek zijn naar een hogedrukreiniger? Ook deze apparaten heeft Wooninformatie vergeleken om zo tot de beste keuze voor jou te komen. Dan kun jij direct verder met het inrichten van de garage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *