Hoe kun je het beste ledstrips op het plafond bevestigen?

Hoe kun je het beste ledstrips op het plafond bevestigen?

Led verlichting is een goede manier om de woning te verlichten. Het gebruiken van led verlichting komt met vele voordelen die je niet zult hebben bij andere alternatieven voor verlichting. Led verlichting is ten eerste een van de zuinigste opties om verlichting aan te brengen. Een led heeft namelijk relatief weinig elektriciteit nodig om te werken. Hierdoor kun je jaarlijks erg veel geld besparen. Een ander groot voordeel is de lange levensduur van led verlichting. Een led gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld een spaarlamp. Daardoor hoef je de verlichting niet zo vaak te vervangen. Een led wordt vaak gebruikt in de vorm van led strips. Deze strips kunnen makkelijk vastgemaakt worden door middel van een plakrand. Echter moet er wel op een aantal dingen gelet worden om een strip goed te bevestigen.

Zorg ervoor dat de ondergrond goed schoon is

Bij het plakken van een strip is het erg belangrijk dat de ondergrond geschikt is. Dit betekent dat het schoon en vlak is om de ledstrip op te plakken. Een strip bevat een plakrand met lijm die je aan een ondergrond kan bevestigen. Voordat je de strip opplakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vuil op de ondergrond zit. Vuil zorgt er namelijk voor dat de strip niet goed blijft plakken. De kans is dan groot dat de strip na een tijdje weer losraakt. Dit maakt het ook makkelijker om de strip weer los te halen en weer te bevestigen wanneer je een foutje maakt bij het plakken.

De strip opplakken

Bij het opplakken van een strip is het belangrijk om te letten op de juiste plek van een strip. Bij een strip is het beste wanneer je het in een keer goed opplakt. Wanneer je de strip er weer af moet halen om vervolgens weer te bevestigen, zal de plakkracht een stuk minder zijn. Dit betekent dat de strip later weer makkelijk los kan raken. Zorg er tijdens het plakken voor dat het stuk voor stuk voorzichtig wordt opgeplakt. Zorg ervoor dat je zelf niet aan de plakrand zit om ervoor te zorgen dat het maximaal blijft plakken aan de ondergrond. 

Ongeschikt ondergrond

Het kan ook zo zijn dat de ondergrond niet geschikt is voor een plakrand. Denk aan een oneffen ondergrond of een ruimte dat erg vochtig kan worden. Meestal is een plafond ongeschikt om op de normale manier te bevestigen. Je kunt hiervoor sterkere dubbelzijdige tape gebruiken of een led strip profiel. Een sterkere dubbelzijdige tape kan beter aan oneven gronden vastplakken. Met een profiel zorg je ervoor dat de verlichting helemaal vastzit. Wanneer je voor een profiel kiest, moeten er wel gaten geboord worden op het profiel te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *