Nieuw project van start? Deze machines heb je nodig

Nieuw project van start? Deze machines heb je nodig

Zodra er een nieuw bouwproject klaar ligt, moet er gekeken worden naar de benodigde materialen, gereedschappen en machines. Elke klus is anders. Welke tools heb jij nodig om de klus te klaren? Lees snel verder.

Grote slopers

Niet elke klus begint met een vlak canvas om op te bouwen. Staan er nog oude panden, muren of funderingen in de weg? Deze heb je zo opgeruimd met een bulldozer en een graafmachine. Of het nu gaat om beton, hout of metaal: voor een bulldozer is niets te sterk. Deze stalen ‘stier’ laat echter wel heel wat puin achter, maar daarvoor staat een graafmachine als volgende in de rij. Scheppen, duwen en vooral leegmaken om ruimte te maken voor een nieuw begin.

Heftrucks: echte powerlifters

Muscle is power, zeker op de bouwplaats. Voor alle pallets, dozen en andere zware materialen is het het efficiëntst voor zowel de veiligheid van werknemers als voor de tijd om een heftruck in te schakelen. Hoe groot (of klein) de klus ook is, er is altijd wel een hoeveelheid materiaal dat moeizaam met de hand te vervoeren is. Een heftruck is daarom dus echt geen overbodige luxe. 

The sky is the limit met een goederenlift

Zodra je bouwproject de hoogte ingaat ontkom je er niet meer aan: je zult een goederenlift  nodig hebben! Van gereedschap tot materialen: tillen via de trap is niet meer van nu. Je hebt tegenwoordig allerlei soorten goederenliften die perfect aansluiten op jouw klus. Heb je veel losse materialen om te verplaatsen, dan is een goederenlift met kabine het handigst en veiligst. Aangezien je bij iedere klus een ander type nodig kunt hebben, kun je vaak het beste een goederenlift huren. Ook zodra de klus klaar is, komt een goederenlift goed van pas om alle materialen in een rap tempo op te ruimen. 

 

Er zijn uiteraard nog veel meer machines die goed van pas kunnen komen. Informeer bij verhuurders wat zij aanbevelen. Aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *