Beter isoleren doe je in de zomer!

Beter isoleren doe je in de zomer!

De warme zomerdagen zijn misschien niet direct de dagen die je in verband brengt met het isoleren van je huis. Tóch is het verstandig om juist in de zomer aan de slag te gaan met het isoleren. Allereerst omdat de klusbedrijven duidelijk merken dat er veel mensen op vakantie zijn: zij hebben het niet zo druk in de zomer. Daarnaast heb je zelf vaak net even iets meer tijd omdat je vakantie hebt. Met wat geluk heb je zelfs vrienden die na het hr ketel kopen willen helpen bij de installatie. Welke klussen zijn nou echt geschikt voor de zomer?

Het vervangen van de ramen en de kozijnen

De kozijnen van een huis zijn een belangrijke factor van de isolatie. Als ramen een hoge U-waarde hebben, betekent dit dat de ramen veel warmte en kou doorlaten. Daarom is het verstandig om hiermee aan het werk te gaan in de zomer, zodat je in de winter geen onnodig hoge stookkosten hebt. Een voordeel van het vervangen in de zomer is dat de kans op neerslag een stuk kleiner is dan in het najaar. De kosten voor kozijnen vervangen zijn hoog, maar de jaarlijkse besparing die ze opleveren is dat ook. Doe daarom goed onderzoek naar het beste materiaal kozijnen voor je woning: aluminium, kunststof, staal of hout.

Isoleren op zolder

In de zomer wordt het al snel bijzonder heet op zolder en in de winter is het juist ontzettend koud. De zolder is de plek in huis waar de temperatuur het lastigst te regelen is. De warme lucht in huis stijgt op en gaat op die manier verloren door het dak als er geen goede isolatie is. Wist je dat je 30% van de opgewekte warmte verliest via het dak als hier geen isolatie is? Het is dus erg slim om ook de zolder te isoleren, zelfs als je deze niet effectief gebruikt. Door het plafond op zolder beter te isoleren en de muren te voorzien van goed isolatiemateriaal, dalen de stookkosten al snel. Ook dit is een leuke klus voor in de zomer, aangezien de zolder niet alleen maar warmte vasthoudt in de winter, maar ook warmte buiten houdt in de zomer.

Aan het werk met vloerisolatie

In een huis met een vloer die koud doorlaat, krijgt niemand het warm. Terwijl je juist in de winter lekker knus op de bank wilt liggen. De zomer is hét moment om de isolatie van je vloer te verbeteren, omdat er geen seizoen is waarin meer buiten wordt geleefd dan de zomer. Zodra de klus klaar is, merk je al snel dat de gevoelstemperatuur in huis direct een stuk hoger is tijdens koude dagen. WIl je het groots aanpakken? Overweeg dan eens om vloerverwarming aan te laten leggen als de vloer er toch uit ligt.

De zomer is dus niet alleen de tijd om stil te zitten en te genieten van het weer. Ook is het de tijd van het jaar om de handen uit de mouwen te steken, zodat je hier de rest van het jaar profijt van hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *