Alle verschillende soorten Balkonvloer

Alle verschillende soorten Balkonvloer

Het hebben van een balkonvloer op je balkon, kan deze een mooie uitstraling geven. Het fijne aan deze dingen is dat je ze kunt uitkiezen in jouw stijl, waardoor ze erg goed kunnen worden aangepast op de rest van je balkon. Nu de zomer er weer aankomt en mensen steeds vaker buiten gaan zitten, is het natuurlijk extra leuk om je balkon te vernieuwen en helemaal in te richten zoals jij dat wilt. Als jij enkel een balkon hebt en geen tuin, zoals bijvoorbeeld in een appartement, dan is je balkon natuurlijk ook extra belangrijk. Deze wil je dan ook wel mooi eruit laten zien. In deze tekst gaan wij jou uitleggen welke verschillende soorten balkonvloeren er zijn, wat de specificaties zijn van deze vloeren en waarom je deze zou kunnen nemen. Hopelijk kun jij vervolgens na het lezen van deze tekst de perfecte balkonvloer voor jouw terras gaan uitzoeken en aanschaffen.

 

Balkonvloeren voor een klein budget

Als je een klein budget hebt en niet al te veel geld wilt of kunt uitgeven aan een nieuwe balkonvloer, dan is het aanschaffen van een houten balkonvloer een goede optie. Deze zijn namelijk een van de goedkoopste soorten die er te krijgen zijn, maar hebben wel een mooi uitstraling. Bij het aanleggen van de balkonvloer moet je er erg goed opletten dat het hout niet direct op de ondervloer ligt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het hout niet kan drogen en snel zal gaan rotten. Het zou zonde zijn als je na een jaar weer een nieuwe balkonvloer moet gaan kopen, omdat het hout al is verpest. 

 

De soorten houten balkonvloeren

De soorten balkonvloeren van hout die er te koop zijn, zijn onder andere gemaakt van dennenhout, larikshout, tropisch hout en thermohout. Deze houtsoorten blijven het langst goed en zijn geschikt om op je balkon aan te leggen. Bovendien geeft hout een traditionele uitstraling aan je balkon en ziet het er sfeervol uit. Denk vooraf alvast na over de look waar je voor gaat voor je balkon, zodat je al van tevoren een beetje een beeld hebt van welke balkonvloer je zou kunnen nemen. Dit maakt het kiezen vervolgens wat makkelijker.

 

Balkonvloer van stenen tegels

Naast hout kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je balkonvloer van stenen tegels te maken. Stenen tegels zien er vaak moderner uit en zijn over het algemeen ook gemakkelijker schoon te maken dan een houten balkonvloer schoon te maken is. Je hoeft er enkel met een hogedrukspuit overheen te gaan en al het vuil gaat weg. Bij hout moet je soms ook oliën om beschadigingen tegen te gaan. Bij stenen tegels moet je er wel op letten dat deze niet te zwaar zijn. Balkons kunnen natuurlijk maar een bepaald aantal kilogram hebben en door zware stenen neer te leggen en er vervolgens meubels op te zetten en er te gaan zitten met vrienden of familie, kun je het maximale gewicht gaan overschrijden. 

 

Plaatsen van de tegels

Om te zorgen dat de tegels zo lang mogelijk goed blijven, moet je ze goed dichten en voorkomen dat er vorstschade aangebracht wordt aan de tegels. Je kunt er ook voor kiezen om de tegels te laten leggen door iemand die erin is gespecialiseerd, zodat je zeker weet dat het goed wordt gedaan. Bovendien scheelt het jou aardig wat tijd als je het zelf niet hoeft neer te leggen. Zeker als je er geen verstand hebt kan het namelijk best veel tijd kosten om aan te leggen.

 

Een tapijt als balkonvloer

Sommige mensen nemen een tapijt als een vloer voor op het balkon. Dit klinkt misschien gek, maar er zijn speciale tapijten die zijn gemaak tom buiten te gebruiken. Deze tapijten bevatten vaak plastic, waardoor ze waterafstotend zijn en eenvoudig schoon te maken zijn. ook deze soort vloer kun je schoonmaken met een hogedrukspuit. Veel mensen ervaren dit als de meest effectieve en eenvoudige manier om hun balkonvloer schoon te maken. Echter zijn er natuurlijk ook andere manieren om het schoon te maken. Denk aan vegen met een bezem en schoonmaken met een schoonmaakborstel en schoonmaakmiddel. 

 

Voordelen van een tapijt als een balkonvloer

Wel ben je dan vaak wat meer tijd kwijt, omdat je alles met de hand moet doen. De reden dat mensen voor een tapijt kiezen als vloer, is vaak omdat deze gekocht kan worden met patronen en prints. Dit kan je balkon een bijzondere uitstraling geven. Je kunt bijvoorbeeld voor een tapijt kiezen als je de rest van je meubilair en de decoratie op je balkon neutraal houdt of maakt. Dan geeft het tapijt een speelse look, maar voorkom je dat het te druk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *