Zo kun jij thuis een Bar maken

Zo kun jij thuis een Bar maken

Een bar in huis hebben zorgt voor veel voordelen. Je hebt meer ruimte waar je spullen kwijt kunt, je kunt er gaan zitten met familie en vrienden, je hebt extra ruimte in je keuken en het zorgt voor sfeer in huis. Je kunt ervoor kiezen om een bar te kopen in de winkel, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan en er zelf eentje gaan bouwen. Het voordeel van de bar maken en niet kopen is dat het vaak een stukje goedkoper is dan wanneer je de bar gaat kopen in een winkel. Wel is het natuurlijk zo dat een bar maken veel meer tijd zal gaan kosten dan wanneer je deze kant en klaar koopt. Maar veel mensen vinden dit het waard, omdat zij de bar helemaal zelf kunnen bedenken en de bar maken zoals zij dat willen. Je bar past dan precies bij jouw voorkeuren en jouw interieur. In deze tekst gaan wij jou vertellen hoe een bar maken in zijn werking gaat en wat erbij komt kijken.

 

Bedenk wat voor bar je wilt gaan maken

Een bar maken kost aardig wat tijd en moeite. Allereerst moet je je van tevoren goed bedenken hoe je wilt dat de bar eruit gaat zien. Welke materialen wil je gaan gebruiken, welke kleuren passen er het beste in je interieur en welke kleur ga je de bar dan geven, wanneer ga je de bar maken, heb je alle gereedschappen in huis om een bar te maken, etcetera. Het voorbereiden van een bar maken is misschien nog wel moeilijker dan het bouwen zelf en kost aardig wat tijd. 

 

Een ontwerp maken van je bar

Het is misschien ook nog een slim idee om een ontwerp te maken van hoe je wilt dat de bar eruit gaat zien. Je kunt dit gewoon op papier doen met een pen, een schets is al goed genoeg. Het gaat er immers om dat je zelf begrijpt en weet wat je van plan bent. Ook moet je gaan nadenken van welk materiaal je de bar wilt gaan maken. Niet alle materialen zijn even geschikt en gaan even lang mee. Zo kun je de bar maken van steigerhout, dit is de meest bekende en de meest gekozen optie, maar je kunt ook van pallets een bar maken.

 

Waar ga je de bar gebruiken?

Nog iets wat erg belangrijk is om je te bedenken, is waar je de bar wilt gaan gebruiken en wilt gaan neerzetten. Als je van plan bent om je bar buiten neer te zetten, bijvoorbeeld omdat je veel feestjes geeft en buiten ook drinken wilt kunnen schenken, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Allereerst moet het hout dat je voor je bar gaat gebruiken tegen vocht kunnen. Anders zal het hout al snel gaan rotten en kun je na een jaar of twee weer opnieuw beginnen. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn. 

 

De bar buiten gebruiken

Als je de bar buiten gaat gebruiken, dan is het bovendien slim om een overkapping te maken. Zeker in Nederland is dat wel nodig. De overkapping beschermt je spullen tegen regen, maar zorgt ook voor koelte en schaduw als het erg warm is in de zomer. Een bar in de keuken is handig om aan te zitten als de een aan het koken. Dan kan de ander er gezellig bij komen zitten aan de bar. Ook heb je met een bar in de keuken meer ruimte om spullen kwijt te kunnen of om groenten te snijden. Je hebt er als het ware een stuk aanrecht bij gekregen.

 

Maak een lijst met alle benodigdheden voor een bar maken

Als je eenmaal hebt besloten waar je de bar gaat maken en van welk materiaal je het wilt gaan maken, dan is het tijd om een boodschappenlijst te maken. Meet hoe groot je bar moet worden en hoeveel hout je daarvoor nodig gaat hebben. Voor een bar maken heb je ook gereedschappen nodig, let daarom op of je alles daarvoor in huis hebt. Zo niet, dan zul je deze spullen bij iemand moeten lenen of ze moeten kopen in een bouwmarkt. Als je je bar van hout gaat maken, zorg dan dat je deze eerst schuurt en daarna verft of lakt. Zo blijft het hout veel langer goed en is het minder werk om het hout te onderhouden. Ook is het slim om lijstjes te maken met de stappen die je moet zetten bij het maken van je bar. Er zijn veel stappen die erbij komen kijken, dus door een lijstje te maken vergeet je er minder snel een.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *