5 tips om de waarde van je huis te verhogen

5 tips om de waarde van je huis te verhogen

Als je de sleutel van een nieuw huis ontvangt, zal je er misschien niet meteen aan denken om de woning te verlaten. Toch zien de meeste mensen een nieuwe woning als flinke investering voor de toekomst. Zij hopen dat de waarde van het huis uiteindelijk zal stijgen, waardoor je deze weer met winst kunt verkopen. Hierdoor beschik je over een leuk bedrag om je pensioen mee door te komen of om als erfenis aan de kinderen te schenken. Natuurlijk kan je het geld ook gebruiken om groter te gaan wonen. Door het renoveren of verbouwen van een woning verhoog je niet alleen het wooncomfort, maar zorg je ook nog eens voor een fikse meerwaarde van het huis. Er zijn talloze manieren om de waarde van je huis te verhogen. Meestal gaat het om tijdloze en neutrale aanpassingen, die niet smaakgevoelig zijn. Zo is de kans het grootst dat deze verbouwing ook een hoger woongenot bij de nieuwe bewoner veroorzaakt. Wij geven je 5 tips om de waarde van je huis te verhogen.

Ruimte om te parkeren

De meeste gezinnen hebben tegenwoordig 1 of meer auto’s. Hierdoor is er vaak sprake van te weinig parkeergelegenheid om en nabij het huis. Dit is dan ook een veelgehoord discussiepunt als kijkers voor het eerst een woning bezoeken. Dit probleem kun je helemaal zelf oplossen door te investeren in een carport. Dit is niet alleen ontzettend handig voor jezelf, je hebt immers altijd een droge en veilige plek om je auto te plaatsen, maar creëert ook nog eens een fikse waardevermeerdering van het huis.

carport

Renovatie aan keuken of badkamer

De keuken en badkamer zijn de belangrijkste ruimtes van het huis. Daarnaast kan een verbouwing enorm in de papieren lopen als deze ruimtes meegenomen moeten worden. Hierdoor zoeken mensen vaak naar een woning die over een geschikte badkamer en keuken beschikt. Natuurlijk zijn deze kamers smaakgevoelig en is de kans klein dat jij precies de smaak van de potentiële kopers kunt nabootsen. Wel kan je ervoor zorgen dat de ruimtes helemaal up-to-date zijn. Ga voor een moderne uitstraling met een goed werkend sanitair of keukenapparatuur. Een oudbollige keuken of badkamer kan de waarde van een huis drastisch doen verminderen. Voorkom dit door op tijd te kiezen voor renovatie.

Wil je de woning op korte termijn verkopen? Kies dan voor een tijdloze inrichting en neutrale kleuren, zodat deze ruimtes voor iedereen geschikt zijn.

De tuin aanpakken

De tuin is steeds belangrijker voor de gemiddelde Nederlander. We gaan de tuin steeds meer als verlengstuk van de woonkamer zien. Hierdoor wordt de leefomgeving een stuk groter. Plaats prachtige glazen schuifpuien, zodat de kijker direct de eenheid tussen de woning en de tuin voelt. Na het openschuiven van de deur, stappen zij in een weelderige en goed onderhouden tuin. Een oase van rust, waar ze op prachtige dagen heerlijk kunnen genieten van de vrijheid bij eigen huis. Een mooie, praktische tuin geeft de woning direct een ‘wauw-factor’. Hierdoor kan de waarde van het huis ook flink toenemen.

schuifpui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *