4 aankooptips voor ledstrips

4 aankooptips voor ledstrips

Ga je binnenkort een ledstrip kopen? Dan zal het je wellicht verbazen voor hoeveel verschillende keuzes je komt te staan. Ledlampen zijn in de laatste jaren uitgegroeid tot de populairste lichtbronnen van dit moment. Daardoor groeit het aanbod ook gestaag. De mogelijkheden van ledstrips zijn ontzettend divers, doordat je over een zeer hoge mate van flexibiliteit beschikt. Of je de ledstrips nu onder het aquarium, de keukenkastjes of zelfs de trap plaatst, werkelijk alles is mogelijk!

Voordat je een ledstrip gaat kopen is het wel belangrijk om over enkele zaken na te denken. Bepaal vervolgens ook wat je wensen zijn en hoe je deze kunt vervullen. In dit artikel geven we 4 aankooptips voor ledstrips, zodat je zeker de juiste keuze maakt!Waar ga je de ledstrip voor gebruiken?

1. Waar ga je de ledstrip voor gebruiken?

Allereerst moet je natuurlijk voor jezelf bepalen waar je de ledstrip precies voor gaat gebruiken. Zal deze als accentverlichting dienen om een bepaald voorwerp in de ‘schijnwerpers’ te zetten of gebruik je de strip om meer sfeer in huis te creëren? Ook de locatie is van belang. Pas als je zeker weet waar je de strip gaat plaatsen, kan je ook de lengte bepalen.

Doorgaans worden ledstrips in rollen van circa 5 meter geleverd. Als je meer dan 5 meter nodig hebt, kan je de losse strips gelukkig eenvoudig aan elkaar koppelen. Ook het inkorten van de strips gaat eenvoudig. Dit doe je gewoon met een simpele schaar. Let wel op dat je het kniplijntje op de strip volgt, zo loop je niet het risico dat je de ledstrip onnodig beschadigd.

2. Lichtintensiteit

Als je de functie van de ledstrip bepaald hebt, weet je ook over welke lichtintensiteit je moet beschikken. Wil je de ledlamp ook gebruiken om meer functioneel licht in huis te krijgen? Kies dan voor praktisch wit licht. Wanneer deze echter enkel voor sfeerverlichting wordt ingezet, volstaat warm wit. Koude witte ledstrips worden eigenlijk alleen aangeraden op locaties waar ook werklicht van belang is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het licht op het aanrechtblad.

3. Hoeveel licht moet de ledstrip geven?

Hoeveel lichtopbrengst is eigenlijk nodig? Dat is een keuze die je vooraf moet maken. Als je niet zeker weet hoeveel licht nodig is, adviseren wij om voor een ledstrip met een hoge lichtopbrengst te kiezen. De meeste ledstrips zijn gewoon dimbaar, dus je kunt dan in nood altijd nog de dimmer gebruiken.

4. Welke kleur heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een ledstrip waarmee je werkelijk alle kanten op kunt? Kies dan voor rgb led strips. Met deze strips maak je vrijwel iedere kleur. Ideaal dus om je creativiteit de vrije loop te laten. Het minpunt van deze ledstrips is helaas wel dat je niet voor warm licht kan kiezen, omdat de kleurstelling dit niet toelaat.

Je kunt ook altijd voor losse warm witte of koud witte ledstrips kiezen. Warm wit wordt als sfeerverlichting ingezet en koud wit meer voor praktische verlichting. Welke kleur je nodig hebt, is afhankelijk van de functie die de strip moet gaan vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *