3 tips voor de juiste werkschoenen in de bouw

3 tips voor de juiste werkschoenen in de bouw

De juiste werkkleding in de bouw is ontzettend belangrijk voor de veiligheid. Misschien wel het allerbelangrijkste zijn goede werkschoenen. Dit zorgt niet alleen voor de nodige bescherming, maar ook voor een gezonde houding.

Goede werkschoenen leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het werkpleziers op de bouwplaats. Arboss is de specialist in safety shoes en geeft hieronder drie tips voor het kopen van de juiste werkschoenen voor op de bouw.

Het belang van goede werkschoenen

Dat werkschoenen comfortabel zitten en de juiste bescherming bieden is ontzettend belangrijk. Zitten werkschoenen te groot? Dan kunnen ze gaan schuiven en dat zorgt voor blaren en zweetvoeten. Als de schoenen te klein zijn, dan gaan ze knellen. Beide situaties zorgen voor pijnlijke voeten en dat is natuurlijk erg vervelend tijdens het werken. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen voor het zoeken van de juiste werkschoenen. Ga op zoek naar schoeisel waarop je moeiteloos zonder klachten lange dagen kunt werken.

Tip 1. Zoek de perfecte pasvorm

Geen voet is hetzelfde, daarom is het belangrijk om werkschoenen te vinden die de juiste pasvorm hebben. Kies niet alleen de juiste maat, maar zorg ook voor een schoeisel dat buigt waar de voet ook buigt. Bij werkschoenen is het belangrijk dat de voet past zonder dat de voet de beschermende neus raakt. Ook is het van belangrijk dat de voet niet gaat schuiven of dat de schoen te strak zit.

Tip 2. Juiste veiligheidsklasse

Bij aanschaf van werkschoenen heb je de keuze uit verschillende veiligheidsklassen. Werkschoenen voor in de bouw moeten voldoen aan de veiligheidsklasse S3. Deze klasse geeft aan dat de schoenen een aantal extra beschermende eigenschappen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een stalen, aluminium of composiet neus. Ook hebben S3 werkschoenen een onpenetreerbare zool, waardoor scherpe voorwerpen nooit door de zool kunnen steken.

Tip 3. Goede werksokken

Comfortabele werkschoenen die de juiste bescherming bieden zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Echter zijn goede sokken ook ontzettend belangrijk. Draag per seizoen de juiste werksokken om optimaal comfort te ervaren bij het dragen van werkschoenen op de bouw. In de wintermaanden houden sokken je voeten warm, terwijl zomerse sokken zorgen voor verkoeling. Goede werksokken hebben de eigenschap dat ze vochtafdrijvend zijn. Dit verkleint de kans op zweetvoeten, blaren en verkoudheid door afkoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *