Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gaming pc

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gaming pc

Heb je een lange werkdag gehad, dan wil je natuurlijk ook lekker ontspannen. Of je nu een gamer bent of niet, een gaming pc kopen en lekker gamen na dag buiten of binnen ploeteren, is heerlijk. Alleen waar moet je nou precies opletten als je een gaming pc aanschaft? Een gaming computer is een hele persoonlijke keuze en is geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen, op welke grafische settings je de spellen wilt spelen en je budget. Je kan ervoor kiezen om een systeem te kopen dat al kant en klaar is of je kan ervoor kiezen om een gaming pc op maat te laten maken. Het is belangrijk te letten op de garantie die de winkel geeft waar je de gaming laptop aanschaft. Vergeet niet om een retro zoutlamp kopen. Dan kan je pas echt relaxen. In dit artikel gaan we in op alles wat je moet weten over een gaming pc.

De belangrijkste aspecten van je gaming pc

Zoals je misschien wel gemerkt hebt ontwikkeld de gaming markt zich erg snel. Het is dus van belang dat je een gaming computer aanschaft die op langere termijn ook nog even mee kan en wat je verwachtingen hiervan zijn. Om te beginnen let je op de snelheid van de processor. De meest belangrijke leveranciers hiervan zijn AMD en Intel. Hoe snel je processor is merk je met name als je meerdere games of applicaties tegelijk draait en of je een goede of slechtere videokaart hebt. De videokaart is misschien daarnaast wel een van de belangrijkste onderdelen van je gaming pc. Deze bepaald hoeveel beelden er per seconde worden weergegeven. Hiermee zorg je voor een betere weergave en een soepeler verloop van je spel. Het is slim om hierin te investeren, omdat deze erg snel verouderen. Het grafische geheugen van de videokaart is ook van belang. Het werkgeheugen is daarna iets waar je rekening mee moet houden. Deze verwerkt de informatie voordat het op je harddisk wordt opgeslagen. Hoe hoger je werkgeheugen, hoe sneller je pc is over het algemeen. 8 gb is het minimale wat je nodig heb, maar 16 gb of meer is zeker aan te raden tegenwoordig. Het opslaggeheugen is afhankelijk van hoeveel spellen en programma’s je op je computer wilt gaan installeren. Je kan kiezen voor een SSD (Solid State Drive) gecombineerd met gewoon opslaggeheugen of alleen SSD opslaggeheugen. SSD is een stuk sneller en betrouwbaarder dan ouderwets geheugen. Als laatste voor de inhoud van de gaming pc kijk je naar de aansluitingen die je erop wilt hebben. Hoeveel HDMI aansluitingen heb je nodig? Gebruik je een of meerdere schermen. USB 3 is een stuk sneller dan USB 2 en tegenwoordig onmisbaar voor een gamer.

Overige aspecten

Je kan vaak ook kiezen wat voor buitenzijde je wilt hebben. Heb je graag veel verlichting, of juist weinig? En moet dit nog een speciale kleur hebben. Je hebt hierin een ruime keuze. Gelukkig zijn er online voldoende opties te vinden en kan je rustig rondkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *