Zelf een overkapping maken

Zelf een overkapping maken

Eens wens van velen: heerlijk een plek om uit de zon of regen te genieten van vrienden en familie. Deze wens komt in vervulling door een overkapping. Deze kan je gemakkelijk zelf maken met behulp van de juiste materialen en kennis. Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Zo maak je binnen mum van tijd een prachtige plek in de tuin.

Kies het juiste materiaal

Bij het maken van een overkapping moet je rekening houden met veel zaken. Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden in Nederland. Een overkapping staat altijd in weer en wind en heeft daardoor veel te lijden. Wij raden dan ook aan om voor een duurzaam soort hout te kiezen, zoals Azobe hout. Het hangt natuurlijk ook helemaal af met wat jij belangrijk vindt. Wat is bijvoorbeeld het budget en wil je de overkapping een kleurtje geven of niet? Dit zijn allemaal zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste materialen.

Kies voor een juiste ondergrond

Het allerbelangrijkste van een overkapping is natuurlijk dat deze stevig in de grond staat. Het fundament moet enorm stevig zijn, zodat de overkapping tegen een stootje kan. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van snelbeton om stevigheid te creëren. We raden wel aan om meerdere mensen te vragen bij het helpen opbouwen van de constructie. Het is vaak makkelijker als er meer handen zijn die spullen vast kunnen houden.

de gehele constructie overkapping

De gehele constructie

Na het verstevigen van het fundament kan je aan de slag gaan met het opbouwen van de constructie. Gebruik de juiste houtsoorten bij het opbouwen van de constructie. Let hierbij op duurzaamheid en kracht. Bij het opbouwen van het dak is het belangrijk dat er schuine balken zijn die onderste constructie met het dak verbinden, dit zorgt voor versteviging van het geraamte.

De overkapping helemaal af maken

Als het geraamte staat kan je aan de slag met de ‘inhoud’ van de overkapping. De wanden kunnen geplaatst worden en de overkapping kan een extra schilderbeurt krijgen om het een extra luxe uitstraling te geven. Het is tevens aan te raden om het hout van de overkapping in de lak te zetten. Door de kracht van de zon kan het hout snel verouderen en verkleuren. Ook vocht wordt tegen gehouden door een

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *