Verhoging BTW in 2019 slim aanpakken en nu je huis verbouwen!

Verhoging BTW in 2019 slim aanpakken en nu je huis verbouwen!

Met het nieuws in vooruitzicht dat het lage btw-tarief wordt verhoogd met 3% raden wij aan om dit jaar te gebruiken om je huis aan te pakken. Dit jaar was het lage tarief natuurlijk al niet meer voor alle renovatie van je woning beschikbaar, maar wel voor opknapwerkzaamheden zoals isolatie, stukadoren en schilderen. Wij hebben op een rijtje gezet op welke werkzaamheden flink bespaart kan worden, zodat je in 2019 heerlijk in een opgeknapt huis kan zitten.

Slim besparen op verbouwing

Je betaalt liever niet te veel bij het opknappen van je woning. Vanaf januari 2019 zullen opknapwerkzaamheden die nu nog vallen onder het lage btw-tarief fors in prijs stijgen. Om dit voor te zijn is het aan te raden om je huis dit jaar nog op te knappen. Vooral het isoleren van je huis is een echte aanrader. Dit bespaart niet alleen veel geld door de lagere btw-kosten, maar ook doordat je energierekening veel lager uit zou vallen. Een goed geïsoleerd huis voel je direct in je portemonnee. Binnen enkele jaren heb je al het geïnvesteerde geld dubbel en dwars terug verdient. Daarnaast verkoopt een geïsoleerd huis veel beter, hierdoor sla je eigenlijk twee vliegen in een klap.

slim besparen met verbouwen

Om je huis te beschermen tegen invloeden van buitenaf is het belangrijk dat deze eens in de zoveel tijd een opknapbeurt krijgt. Vooral het schilderwerk heeft veel te lijden in een woning. Buitenshuis door de invloeden van het weer en binnenshuis doordat er druk in geleefd wordt. Zo zal je niet de eerste zijn die een flinke kras in het schilderwerk maakt. Ook als roker zal je sneller moeten schilderen binnenshuis. Is jouw huis ook aan een opfrisbeurt toe? Doe het dan dit jaar nog om zo slim mogelijk te besparen.

Dit jaar nog alles opknappen in huis?

Geniet nog even van het lage btw-tarief door dit jaar je huis op te laten knappen door professionals. Zo zit je de komende jaren weer fijn in een opgefrist huis en sta je niet ineens voor een (nog) grotere uitgave volgend jaar.

Heb je minder financiële ruimte en wil je een lening afsluiten voor het opknappen van je huis? Dan is eerst je lening vergelijken een goed idee. Zo vind je direct de goedkoopste lening voor jouw wensen en betaal je niet onnodig teveel.

Vallen de dingen die jij wilt opknappen niet onder het lage btw-tarief meer? Probeer het dan eens zelf en bespaar kosten! Op onze site lees je meer tips over hoe je een verbouwing echt goed aan kan pakken. Niet alleen duurzaam, maar ook nog met een vleugje creativiteit van jouw kant!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *