Winterjassen voor op de bouw

Winterjassen voor op de bouw

De winter nadert met rasse schreden en dat betekent dat het op de bouwplaats ook een heel stuk kouder wordt. De tijd van shirts zonder mouwen en korte broeken is echt verleden tijd. Inmiddels draag je een warme trui over je T-shirts, maar ook jij weet dat dit uiteindelijk niet meer afdoende zal werken. Je ontkomt er niet aan om net als de rest een winterjas te gaan dragen. Winterjassen op de bouw zijn zowel een zegen als een ware nachtmerrie. Waarom? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Winterjas op de bouw: een nachtmerrie?

Slechts weinig mensen vinden het echt fijn om een winterjas op de bouw te dragen. Toch ontkom je daar niet altijd aan. Als het kwik onder de nul daalt, ben je simpelweg bijna verplicht om een jas te dragen. Sommige bouwplaatsen stellen speciale jassen tot beschikking, maar het kan ook voorkomen dat je deze zelf moet meenemen. Het nadeel van ‘huis-tuin-en-keuken’ jassen is dat deze vaak erg log aanvoelen, hierdoor is je bewegingsvrijheid ontzettend beperkt. Daarnaast vind je het ook zonde om je nieuwe winterjas vuil te laten worden op de bouwplaats, je weet immers ook dat ze onherstelbaar beschadigd kunnen worden.

Hoe ga je met deze situatie om?

Zo hou jij jezelf warm op de bouwplaats

Allereerst is het belangrijk om te bedenken met welke kledingstukken jij het echt fijn vindt om te werken. Vind je een winterjas echt helemaal niks? Schaf dan een paar dikke fleecetruien aan en draag deze over warme longsleeves. Dit in combinatie met een warme broek en hard werken is vaak al voldoende om je warm te houden. Ben je echt een koukleum en mag een winterjas eigenlijk niet ontbreken? Bedenk dan een manier waarop het niet zo zonde zou zijn als de jas kapot gaat. Gebruik bijvoorbeeld een zeer oude jas of haal een winterjas uit een kringloopwinkel. Wil je ook wel iets wat het oog streelt? Wacht dan de aanbiedingen af en kies voor een nieuwe, goedkopere winterjas. Denk vooral aan de praktische voordelen van een winterjas!

Bezoek verkoopsites

Vind je het allemaal toch nog te duur of vind je het super zonde om een jas op de bouw te gebruiken? Breng dan eens een bezoekje aan wat verkoopsites. Die doe je simpelweg vanaf je luie stoel en je kan ook nog eens de beste deals in de wacht slepen! Het is hierbij belangrijk dat je goed let op de verkoper. Kijk hoelang hij of zij al actief is op de verkoopsite, bekijk eventueel het social media kanaal en ontdek of er al recensies over de verkoper geschreven zijn. Zo weet je precies of deze persoon betrouwbaar is en of je de jas ook daadwerkelijk in goede staat mag ontvangen. Als je goed zoekt, zal je zien dat je soms zelfs zo goed als nieuwe winterjassen gratis aangeboden ziet worden. Dat is natuurlijk helemaal geweldig voor op de bouwplaats! Zo kost het je niks en doet het een stuk minder zeer als het toch nog verkeerd gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *