Welke trends zijn er op het gebied van ramen?

Welke trends zijn er op het gebied van ramen?

Ramen zorgen voor de lichtinval in je huis en kunnen veel doen met de ogende ruimte die een woning biedt. Er zijn dan ook allerlei soorten raamsystemen mogelijk, waaronder verschillen in gebruikte materialen, bepaalde soorten raambekleding en spelingen in de afmetingen en openingssystemen. Welke trends op het gebied van ramen zijn op dit moment eigenlijk helemaal in?

Trends op het gebied van raamsystemen

Er zijn diverse trends wanneer je denkt aan ramen, waarbij er vijf uitgelicht kunnen worden. Bekijk voor meer mogelijkheden ook even aluprof.eu/nl.

1. Aluminium “steel look”

Een eerste trend wordt gevormd door de stalen uitstraling van ramen van het materiaal aluminium. Het zorgt voor een industriële uitstraling, waarbij het interieur er strak uitziet. Je kunt er bijvoorbeeld een hele glasplaat voor gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor terugkomende patronen in de ramen. Bovenal zorgen aluminium ramen voor een moderne inrichting. Daarnaast is het ook een uitstekend isolatiemateriaal en kan het makkelijke beveiligd worden om ongewenste indringers buiten te houden.

2. Aluminium met hout

Wat ook erg populair is, is het combineren van aluminium met hout, wat eveneens voor een moderne uitstraling zorgt. Dit komt door de samenstelling van donker staal met zacht en warm hout.

3. Lichtinval

Ben jij een fan veel licht in je huis? Ga dan eens spelen met de lichtinval in jouw interieur. Dit kan door nieuwe gordijnen aan te schaffen of andere raamdecoratie toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten jaloezieën. Hierdoor hoef je geen grote ingrepen te doen, maar krijgt jouw interieur wel een fris, nieuw uiterlijk.

4. Minimalistisch

Je kunt ook gaan voor de trend van “minder is meer”, waarbij je het minimalisme opzoekt. Dit is ook vaak terug te zien in moderne huizen en wordt gevormd door minimalistische frames of het geheel weglaten van frames. Je kunt tevens kiezen voor een groot venster, waardoor je het glas puur houdt. Al met al zorgen minimalistische ramen voor een strakke inrichting in de kleuren wit en zwart. Dit geeft een rustige uitstraling aan je huis.

5. Vouwgordijnen

Een laatste trend op het gebied van ramen is die van de vouwgordijnen. Het klinkt wellicht oubollig, maar een vouwgordijn zorgt voor moderne raamdecoratie in je huis zonder dat je er grote investeringen voor hoeft te maken. Het is speelser dan wanneer je kiest voor één groot gordijn. Daarbij zorgt het voor rust door de symmetrische vouwen in de gordijnen.

Welke trend op het gebied van ramen ga jij toepassen in de inrichting van jouw huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *