Welke soorten vloeren kun je aanbrengen in je woning?

Welke soorten vloeren kun je aanbrengen in je woning?

Iedere woning heeft weer een andere soort vloer. De reden hiervan is dat iedereen ook weer een andere voorkeur heeft voor een vloer. Iedere vloer heeft immers zijn voor- en nadelen. Zo heeft de een het liefste een egale kleur vloer, terwijl de ander graag wat meer verschillende kleuren erin ziet. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer heb je dus veel opties, maar welke zijn dit allemaal? Hieronder lees je een aantal soorten vloeren!

De houten vloer

De houten vloer gaat al jaren mee. Dit is ook niet geheel onlogisch. Wanneer je een houten vloer laat aanbrengen kun je hier namelijk een lange tijd van genieten. De vloer is erg tijdloos, waardoor je er ook niet snel op uitgekeken raakt. Ook heb je veel mogelijkheden binnen de houten vloeren. Zo kun je kiezen voor het recht leggen van de vloer, maar kun je hem ook in visgraat laten leggen. Daarnaast kun je ook de kleur helemaal naar eigen smaak bepalen. Zo is de ene houten vloer veel lichter dan de ander. Veel mensen houden van de houten look, maar wanneer je liever een andere kleur hebt, kun je de vloer makkelijk laten lakken, waardoor de kleur helemaal anders wordt. 

De pvc vloer

Ook van de pvc vloer wordt erg veel gebruik gemaakt. De pvc vloer lijkt erg op de houten vloer. Hoewel de pvc vloer lijkt op de houten vloer, is deze vloer helemaal houtvrij. De vloer wordt namelijk gemaakt van kunststof en heeft verschillende lagen polyvinylchloride. Door de goede technieken die ze tegenwoordig hebben lijkt het dus erg op de houten vloer, maar is dit toch anders. Ook de pvc vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. Zo kun je in je woning een visgraat vloer van pvc hebben, maar kun je ook kiezen voor een rechte vloer van pvc. Wanneer je gebruik maakt van pvc hoef je niet bang te zijn dat de vloer krom gaat staan bij eventueel knoeien. Deze vloer is hier goed bestendig tegen. 

De gietvloer

Tegenwoordig is de gietvloer ook niet meer te missen. Deze zie je in veel woningen terugkomen. Dit is niet geheel onlogisch, want de gietvloer kent meerdere voordelen. Zo is in de meeste gevallen bij een gietvloer geen vloerverwarming nodig. De vloer voelt namelijk al warm aan. Daarnaast hoef je in de gietvloer niet bang te zijn voor mogelijke scheuren of barsten. Het is van flexibel materiaal, waardoor dit niet snel zal ontstaan. Ook is deze vloer, net als de pvc, bestendig tegen knoeien. Wanneer je dus een glas om laat vallen kun je dit met gemak schoonmaken. 

 

Wel kan de gietvloer wat saaier overkomen. De reden hiervan is dat de vloer een egale kleur heeft. Dit is in de meeste gevallen een grijstint. Hoewel sommige mensen de gietvloer wat saai vinden, hoeft dit zeker niet zo te zijn. Je kunt de vloer bijvoorbeeld combineren met een vloerkleed. Hierdoor ziet de vloer er gelijk een stuk anders uit en is het ook niet saai. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *