Een schutting of toch een haag? Kies voor groen!

Een schutting of toch een haag? Kies voor groen!

De buren hoeven niet precies te zien hoe in de tuin zit te genieten van de zon. Toch? Veel mensen kiezen daarom voor een erfafscheiding. Op deze manier creëer je privacy voor in je tuin, maar misschien ook wel voor in je huis. Alleen wie heeft gezegd dat een erfscheiding saai moet zijn? Een schutting is effectief, maar wel erg statisch en kan ook nog is duur zijn. Hieronder zie je 4 redenen om voor groen te kiezen in plaats van schutting.

Reden 1. Een mooie schutting is veel duurder

Het ligt er natuurlijk aan wat voor een schutting je wilt kopen en wat voor een haagplant je wilt kopen, maar over het algemeen is een schutting duurder. Soorten zoals de beukenhaag zijn goed betaalbaar en groeien snel, dus het is ook mogelijk om een wat kleiner maatje te kopen.

Reden 2. Groen geeft leven

Niet alleen is groen in de tuin betaalbaarder, het maakt het ook nog is leuker om naar uw tuin te kijken. Wanneer het lente wordt bloeit het groen prachtig op, maar hout blijft hout. In de zomer straalt een haag, maar een houten schutting blijft hout en in de herfst krijgt het groen soms prachtige kleuren, maar een schutting verandert niet echt. Beukenhagen zijn bladhoudend, dus daarmee heb je ook in de winter privacy, net als de schutting!

Reden 3. Het past beter bij de tuin

De tuin krijgt een totaal ander beeld wanneer er opeens een schutting wordt geplaatst aan de randen van de tuin. Het voelt dan echt als een soort harde grens. Haagplanten geven een veel subtielere scheiding aan, waardoor de tuin ruimer aanvoelt. Ook passen bepaalde bomen/bloemen/planten in je tuin vaak veel beter bij haagplanten dan bij een statische schutting.

Reden 4. Groen is dynamisch

Stel je voor je hebt een beukenhaag, dan kan je deze laten groeien in elke maat die je maar wilt. Stel de buren krijgen opeens toch zicht op je tuin, dan kan de beukenhaag een jaartje laten groeien in plaats van snoeien. Dan is het probleem opgelost. Maar met een statische schutting moet je een nieuwe schutting kopen om het probleem op te lossen. Dat is natuurlijk niet erg gemakkelijk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *