Waarom steeds meer mensen voor een hangend toilet kiezen

Waarom steeds meer mensen voor een hangend toilet kiezen

De toilet-trends veranderen continu. Toch is er één trend die blijft bestaan en naar verwachting ook niet zo snel meer zal verdwijnen: het hangend toilet. Dit is dé trend voor de moderne bewoner. Het oogt niet alleen heel netjes en zorgt voor een ruimtelijke uitstraling in de toiletruimte en de badkamer, maar mensen bestempelen dit toilet ook nog eens als enorm hygiënisch. De voordelen van hangtoiletten zijn ontzettend groot. Nieuwsgierig geworden waarom steeds meer mensen een hangend toilet in hun badkamer laten installeren? Wij hebben de grootste voordelen op een rijtje gezet.

Ruimtelijke uitstraling

Het grootste nadeel van een staande toiletpot is dat deze veel ruimte in beslag neemt. De toilet komt als het ware naar voren in de ruimte. Hierdoor zal de ruimte direct een stuk kleiner lijken dan wanneer deze zwevend aan de muur wordt gehangen. Bovendien ontstaat hierdoor ook veel minder beenruimte. Zeker in kleine ruimtes is dit uiteraard niet gewenst. Om de ruimtelijke uitstraling te waarborgen kan een hangend toilet de uitkomst bieden.

Makkelijker schoon te houden

We willen allemaal dat het toilet zo schoon mogelijk blijft. Ondanks dat we hier iedere dag onze behoeftes op doen, betekent dit natuurlijk niet dat het toilet ontzettend vies mag worden. Helaas zijn sommige toiletpotten minder gemakkelijk schoon te houden. Je komt al gauw lastig onder de randen en bij staande potten zijn er ook nog elementen die goed schoonmaken van de vloer zullen tegenhouden.

Een hangend toiletpot behoort gelukkig tot één van de toiletpotten die juist zeer eenvoudig schoon te houden zijn. Dit komt doordat er minder oppervlak is wat gereinigd moet worden. Daarnaast is ook de vloer gemakkelijk schoon te houden. Je kunt eenvoudig onder de toiletpot dweilen, zonder dat elementen in de weg zullen staan. Kortom, het is binnen een mum van tijd gepiept. Hierdoor blijft de badkamer en de toiletruimte altijd hygiënisch. Goed voor de gezondheid en ook nog eens een mooi visitekaartje voor gasten.Makkelijker schoon te houden

Bespaar extra veel ruimte

De toiletruimte is vaak ontzettend krap. In sommige woningen kun je hier letterlijk ‘de kont niet keren’. Hierdoor kan het onprettig zijn om hier lang te verblijven. Daarom is het belangrijk om van ruimtebesparende elementen gebruik te maken. Een hangend toilet draagt bij aan het ruimtelijke gevoel in de badkamer of de toiletruimte. Bovendien beschik je over meer beenruimte, waardoor je veel comfortabeler kunt zitten. Niet alleen in de toiletruimte is dit prettig, maar ook in de badkamer. Want hierdoor blijft er meer ruimte over om opbergmogelijkheden te creëren.

Verschillende soorten en maten

Het grootste voordeel van hangende toiletpotten is dat ze in heel veel soorten en maten verkrijgbaar zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verkort hangtoilet. Dit toilet is nog compacter en wordt tevens zonder spoelrand geleverd. Hierdoor kan vuil en andere resten zich niet ophopen, waardoor het toilet schoner blijft. Daarnaast beschikt een hangtoilet ook gewoon over een zeer moderne uitstraling. Een standaard staand toilet past gewoon niet meer bij de uitstraling van een moderne badkamer of toiletruimte. Een hangend toilet biedt dan solaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *