Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Wil je binnenkort je woning renoveren? Ben je toe aan nieuwe kozijnen? Dan kom je direct voor enorm veel verschillende mogelijkheden te staan. De materiaalkeuze is allesbepalend  voor de levensduur, het onderhoud en de uitstraling van je kozijnen. Kies je voor houten, aluminium of kunststof kozijnen? Wanneer je twijfelt over deze keuze is dit artikel een absolute aanrader om te lezen. We behandelen de 5 belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen en leggen uit waarom deze verreweg het meest verkocht worden.

1.         Onderhoudsarme kwaliteiten

Tijdgebrek is een veelgehoord probleem in ons land. We missen door onze drukke agenda’s simpelweg de tijd om ook nog onderhoud aan huis en tuin te verrichten. Hierdoor lopen we het risico dat de kwaliteit achteruit gaat. Zeker wanneer je beschikt over houten kozijnen. Deze vragen relatief veel onderhoud en zullen over een verkorte levensduur beschikken als je hier niet aan tegemoet komt. Gelukkig is dat bij kunststof kozijnen niet het geval. Deze zijn zeer onderhoudsarm. Jaarlijks het kozijn schoonmaken met een sopje van warm water is voldoende. Gebruik de zachte kant van een spons of een absorberende doek om de kozijnen weer glanzend te krijgen. Spoel vervolgens af met water en voilà! Je kunt er weer een jaar tegenaan.

2.         Kleurvast

Kunststof kozijnen staan bekend om hun kleurvastheid. Ze behouden hun kleur jarenlang en zullen nooit gaan rotten. Hierdoor zullen ze, in tegenstelling tot houten kozijnen, nooit meer geschilderd hoeven te worden. Dit is niet alleen prettig voor je portemonnee (en om het tijdsgebrek te dichten), maar ook voor het milieu. Er komen immers minder schadelijke stoffen in de omgeving terecht.kunststof kozijnen wit

3.         Duurzaam

Wist je dat kunststof kozijnen ook nog eens zeer duurzaam zijn? Je zal het misschien niet direct verwachten, zeker niet als je het woord ‘kunststof voor de eerste keer hoort, maar er bestaat vrijwel geen duurzamer materiaal. Al het kunststof wordt namelijk gerecycled. Jouw kozijn zal straks bestaan uit gerecycled materiaal en wanneer deze aan vervanging toe is, zal het materiaal hergebruikt worden voor het product van iemand anders. Hierdoor is er minder belasting voor het milieu en draag jij je steentje bij aan een betere wereld voor iedereen.

4.         Zeer lange levensduur

De kans dat je in je gehele leven twee keer de kunststof kozijnen moet vervangen is heel klein. Vaak horen we dat kunststof kozijnen een leven lang meegaan.  Dat is uiteraard wat overdreven, maar we komen wel in de buurt. Gemiddeld gaan kunststof kozijnen maar liefst 50 tot 60 jaar mee.kunststof kozijnen plaatsen

1.         Relatief voordelig

Kozijnen vragen altijd om een flinke greep uit de spaarbuidel. Toch is het wel mogelijk om wat geld te besparen door voor kunststof kozijnen te kiezen. Deze zijn maar liefst 30% goedkoper dan houten kozijnen. Wanneer je twijfelt tussen aluminium en kunststof, kan je ongeveer 20% besparen als je voor kunststof kiest. Dat is nog eens slim en eenvoudig besparen! Bovendien bespaar je dankzij kunststof kozijnen ook nog eens 20% op je energiekosten. Dit dankzij de uitstekende thermische en akoestische isolatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *