Waarom een schaftwagen kopen?

Waarom een schaftwagen kopen?

Als projectleider op de bouw hou je je bezig met het realiseren van een mooi eindproduct. Hierbij is het belangrijk dat al het werk in goede banen wordt geleidt. Daarnaast moet er sprake zijn van een veilige en prettige werkomgeving. Een schatwagen mag hierbij niet ontbreken. Een schaftwagen? Ja, je hoort het goed. Dit is juist dé ruimte waar je werknemers heerlijk tot rust kunnen komen. Even lekker een dampende kop koffie drinken, een paar boterhammen naar binnen werken en weer door. Zonder deze ruimte zouden ze niet over de mogelijkheid beschikken om rustig hun pauzes te houden. Dit is wel verplicht. Bovendien moet je niet willen dat werknemers ergens op de bouwplaats hun lunch nuttigen. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Een schaftwagen kopen is dan ook een ware must voor op de bouwplaats. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een schaftkeet en waar deze aan moet voldoen.

Voordelen van een schaftwagen

Een schaftwagen, ook wel bouw- of schaftkeet genoemd, is onmisbaar op de bouwplaats. Dit is dé ontmoetingsplek voor iedere bouwvakker. Bovendien brengt het ook voor de werkgever veel voordelen. Overleg voeren is immers zeer prettiger in een fijne overdekte ruimte. Overweeg jij om een schaftwagen voor de bouw te kopen, maar wil je eerst meer weten over de voordelen die deze te bieden heeft? We zetten de voordelen voor jou op een rijtje:

  • Het is in Nederland niet altijd geweldig weer. Vaak hebben we te maken met winderige en regenachtige omstandigheden. Geen ideale situatie om rustig te lunchen, een kop koffie te drinken of overleg te voeren. Dankzij een bouwkeet beschikt jouw bouwplaats altijd over een veilige en droge ruimte.
  • Voeren jullie een bouwproject op een afgelegen terrein uit? Dan is de kans groot dat er geen snackbar of eettentje aanwezig is. Hierdoor zijn werknemers al snel geneigd om op de bouwplaats te lunchen. Helaas kan dit voor potentiële gevaren zorgen. Zeker als de veiligheidsmaatregelen aan de laars worden gelapt. Een schafkeet biedt dan de uitkomst.
  • Schaftwagens zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor de meest eenvoudige variant, maar ook voor een geüpgrade versie. Eentje die ook nog beschikt over een chemisch toilet of ruimte voor iedere werknemer. Je kunt het daardoor zo luxe maken als je zelf wilt. Zo is er altijd wel een schaftwagen die bij jullie situatie past.

Hier moet een schaftwagen aan voldoen

Ben jij klaar om tot aankoop over te gaan? Maar weet je niet precies waar een schaftwagen aan moet voldoen of waar je op moet letten? Wij geven je enkele handige tips:

  • Wil je dat de schaftwagen over enkele extra’s beschikt? Zo zijn er veel werkgevers die graag een ingebouwd chemisch toilet zien. Dit om de toiletbezoeken op de bouwplaats te voorspoedigen. Natuurlijk betaal je hier wel een meerprijs voor. Bedenk daarom goed of dit echt nodig is. Ook extra magazijnruimte is mogelijk!
  • Welk formaat moet de schaftwagen hebben? De schaftkeet moet voor meerdere mensen beschikbaar zijn, maar het mag de ruimte op de bouwplaats niet negatief beïnvloeden. Het mag de gang van zaken op de bouwplaats uiteraard niet belemmeren. Denk daarom goed na over de verschillende afmetingen en maak een weloverwogen beslissing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *