Waarom een primer of grondverf van essentieel belang is

Waarom een primer of grondverf van essentieel belang is

Bij het verven van hout of diverse soorten kunststoffen is het belangrijk dat men een goede primer of grondverf gebruikt. Bij Sigma verf vind je talloze primers die geschikt zijn als ondergrond voor verschillende materialen. Toch wordt het belang van een primer nog veel te vaak onderschat. Het gebeurt dikwijls dat men direct begint met schilderen, zonder het aanbrengen van een grondverf of primer. Dit is echter iets wat je zeker niet moet doen. Een primer is essentieel voor het verkrijgen van het beste resultaat. In dit artikel leggen we uit waarom.

Sigma verf

Vermindert de zuiging

Wanneer je de definitieve laklaag direct op de ondergrond aanbrengt, dan loop je het risico dat deze direct door de ondergrond wordt opgezogen. Deze staat al heel lang ‘droog’ en neemt het vocht direct snel in zich op. Het resultaat is dat je heel veel lagen verf moet aanbrengen voor een degelijk resultaat. Dat is niet alleen zonde van je geld, maar kost ook nog eens extreem veel tijd. Daarnaast is het resultaat vaak uiteindelijk nog eens minder mooi, omdat je de verschillende overlappingen blijft zien. De verf wordt nooit overal even goed gehecht en dit is blijvend zichtbaar.

Om een dergelijke zuiging te voorkomen is het belangrijk dat er eerst grondverf of primer wordt aangebracht. De samenstelling van primers zorgt ervoor dat er van zuiging vrijwel geen sprake meer zal zijn. Het lijkt wellicht extra werk en geld te kosten om eerst een primer aan te brengen, maar op de lange termijn ben je juist goedkoper uit en zelfs minder veel tijd kwijt.

Wist je dat er zelfs primers zijn die aangekleurd kunnen worden met de definitieve kleur? Hierdoor heb je uiteindelijk nóg minder verf nodig voor hetzelfde resultaat.

Voorkomt doorslaan van vuil of vochtplekken

Wanneer je al een tijd gebruik maakt van een dergelijke ondergrond en deze nu écht toe is aan een nieuwe verfbeurt, dan is het belangrijk om te beseffen dat al deze jaren ook geen goed hebben gedaan voor de ondergrond. Misschien hebben de kinderen wel hun creatieve kunsten op de ondergrond achtergelaten. Of zijn er vochtplekken in het hout buitenshuis ontstaan. Dan lijkt het misschien eenvoudig op te lossen te zijn door een nieuwe verflaag aan te brengen, maar in de meeste gevallen slaan dergelijke beschadigingen en vuil ook gewoon door in de nieuwe verflaag. Hartstikke zonde natuurlijk!

Een primer voorkomt doorslaan van o.a. vuil en vochtplekken. Hierdoor geniet je van een blijvend mooi resultaat. Zorg er wel voor dat je altijd de juiste primer aanschaft. Maak je gebruik van Sigma verf om de klus te klaren? Gebruik dan ook een Sigma S2U Nova Primer voor het beste resultaat. Een dergelijke primer kan in heel veel verschillende situaties worden gebruikt. Gebruik deze bijvoorbeeld bij het voorbehandelen van de trap of houten kozijnen en deuren. Zorg er wel altijd voor dat je de juiste aflaklaag gebruikt. Zo beschik je dankzij de primer en de juiste lakverf altijd over het beste resultaat.Sigma S2U Nova Primer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *