Waar moet werkkleding voor de bouwsector aan voldoen?

Waar moet werkkleding voor de bouwsector aan voldoen?

Werkkleding bouw, het klinkt als een eenvoudige term en iets wat je zo gevonden hebt. Online vind je immers talloze webshops waar je eenvoudig kleding kunt kopen. Maar is het vinden van kleding voor op de bouw wel zo gemakkelijk als het lijkt? Waar moet deze kleding aan voldoen?

Op iedere werkplek is het belangrijk dat je kleding lekker zit. Dat is in de bouwsector niet anders. Toch vraagt deze sector niet alleen om kleren die comfortabel zitten, maar moeten deze ook vooral veel bescherming kunnen bieden. Bovendien moet je, omdat veel werkzaamheden in de bouw zich buiten bevinden, rekening houden met het Nederlandse weer. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je werkkleding voor de bouwsector aan wilt schaffen.

Shirts & vesten

Soms kiezen mensen die werkzaam zijn in de bouwsector ervoor om hun eigen shirts of vesten te dragen. Wij adviseren echter om dit niet te doen. Alhoewel er geen specifieke eisen aan deze kledingstukken worden gesteld, is het wel belangrijk dat ze aan jouw wensen op de werkvloer voldoen. Zeker als je vaak werkzaam bent bij koude temperaturen, mag een praktische vest of jas niet ontbreken in jouw garderobe. Het is bovenal belangrijk dat je leert met laagjes te werken. In het voor- en najaar kan het namelijk in de ochtend en namiddag sterk afkoelen, maar is het in de middag te warm voor de warmste kledingstukken. Door meerdere laagjes aan te trekken, kan je zelf je temperatuur regelen.meerdere lagen werkkleding

Werkbroek

Een werkbroek moet aan veel eisen voldoen, alvorens je met je werkzaamheden kunt starten. Deze vervult immers meerdere functies. Hij moet niet alleen lekker zitten, zodat jij je comfortabel kunt bewegen, maar het moet ook tegen een stootje kunnen. Tijdens het werken komt het immers vaak voor dat je op je knieën zit of een stootje te verduren krijgt. In dat geval is het wel belangrijk dat de werkbroek lang meegaat en niet na enkele keren dragen al stukgaat.

Daarnaast moet een werkbroek natuurlijk ook functioneel zijn. Zo vinden bouwmedewerkers het vaak fijn als ze veel opbergruimte in hun broek hebben. Zo kunnen ze klein gereedschap en benodigdheden eenvoudig opbergen. Dankzij de zakken blijven de handen vrij en kan je veilig werken. Als je vaak in het donker werkzaam bent, kan het tevens belangrijk zijn om naar eens opvallende werkbroek uit te kijken. Zo zijn er werkbroeken die reflecteren in het donker, zodat je beter zichtbaar bent voor de omgeving en ongelukken voorkomen kunnen worden.

Wettelijke normeringen werkkleding

Bij de meeste werkzaamheden in de bouw wordt werkkleding met normeringen vereist. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je in de elektrotechniek werkt of als je met vloeibare chemicaliën werkt. Deze kledingstukken bieden dan extra bescherming voor mogelijke ongevallen op jouw werkgebied.

Natuurlijk kan je je werkkleding ook uitbreiden met enkele accesoires. Zo zal je als tegellegger bijvoorbeeld baat hebben bij kniekussens. Zo worden niet alleen je knieën beter beschermd, maar blijft ook je broek langer mooi. Vraag eventueel bij de productleverancier naar de verschillende mogelijkheden. Zo geniet jij van een comfortabele en veilige outfit op de bouwplaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *