Waar moet werkkleding in de bouw aan voldoen?

Waar moet werkkleding in de bouw aan voldoen?

Werkkleding heeft in alle sectoren weer een andere functie. Werk je op een accountantskantoor? Dan wordt verwacht dat men netjes op kantoor verschijnt. Meestal in een pak. Soms zelfs in een driedelig kostuum. In de horeca is het weer belangrijk dat er zo hygiënisch mogelijk gewerkt kan worden. In de bouw heeft werkkleding weer een geheel andere functie. Een beschermende functie. De kleding moet op alle vlakken kunnen beschermen. Hierbij denken we aan sterk materiaal dat echt tegen een stootje kan, kleding dat in alle weersomstandigheden te dragen is en wat genoeg bewegingsvrijheid geeft. 

Ben jij op zoek naar nieuwe werkkleding voor de medewerkers van jouw bouwbedrijf? maar kom je er niet helemaal uit? Lees dan snel verder en ontdek aan welke cruciale punten werkkleding in de bouw moet voldoen. 

Werkkleding bedrukken met logo van het bedrijf

Wil je de werkkleding bedrukken? Heel verstandig. Op die manier zorg je ervoor dat jouw medewerkers een duidelijk aanspreekpunt vormen voor het bedrijf. Wees je ervan bewust dat omstanders duidelijk moeten weten wie er bij het bedrijf werkzaam is. Als zij een logo met de naam van het bedrijf dragen, weten ze bij wie ze moeten zijn met klachten of vragen. Bovendien zorgt het ook voor een gevoel van saamhorigheid. Jullie zijn één team die deze klus gaan klaren. 

Duurzame materialen 

In de bouw wordt regelmatig met scherpe materialen gewerkt. Bovendien wordt er veel geknield en veel gedragen. Dan is het niet zo vreemd als het materiaal soms vroegtijdig stuk gaat. Maar je wil als werkgever natuurlijk ook niet elke week weer nieuwe shirts en broeken kopen. Daarom is het belangrijk dat er voor duurzame materialen wordt gekozen. Materialen die echt wel tegen een stootje kunnen. Dit is niet alleen beter voor de portemonnee en het milieu, maar ook beter voor de veiligheid van de medewerkers. Door de kracht van het materiaal, genieten zij immers van een betere bescherming. 

Houd rekening met verschillende maten 

Besef goed dat je medewerkers heel veel verschillende maten zullen hebben. De één heeft een grotere maat nodig dan de ander. Het is niet alleen goed om op de breedte te letten, maar ook om naar de lengte te kijken. Zeker als je ook medewerkers in dienst hebt die erg lang of juist relatief kort zijn. De veiligheid komt in het geding als zij over hun pijpen struikelen of als de broek juist te weinig huid kan beschermen. Daarom goed om hierbij stil te staan en voor kleding te kiezen die mogelijk zelfs verstelbaar is. 

Geschikt voor alle weersomstandigheden 

In de bouw werk je regelmatig in heel veel verschillende weersomstandigheden. In de zomer sta je soms in tropische temperaturen, terwijl je in de winter weer in de vrieskou moet werken. Om over regen, wind en sneeuw nog maar te zwijgen. Daarom is het belangrijk dat het werkkleding komt die voor alle weersomstandigheden geschikt zijn. Dat betekent dat er waarschijnlijk verschillende kledij aangeschaft moet worden. Het kan prettig zijn om met laagjes te werken. Bijvoorbeeld door naast T-shirts en een lange en korte broek, ook in een trui en vest te investeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *