Ga voor een verwarmd zwembad

Ga voor een verwarmd zwembad

Wacht niet tot het buiten net warm genoeg is om in je zwembad te duiken, maar spring erin wanneer jij het wil! Verwarm je zwembad zodat je het veel meer kan gebruiken doorheen het jaar. Zo wordt deze investering écht de moeite waard.

Er zijn verschillende manieren om je zwembad op te warmen, waardoor jij het buitenseizoen kan verlengen. Bij Out at Home vind je een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voor je zwembadverwarming. De ene optie werkt op elektriciteit, de andere op basis van de warmte van de zon. Hier vertellen we je enkele manieren hoe jij je zwembad kan verwarmen. 

Elektrische verwarming

De elektrische verwarming gebruikt logischerwijze elektriciteit om je zwembad op te warmen. Zo kan je zelf kiezen wanneer je graag in het zwembad plonst. Daarenboven is de elektrische verwarming compact in gebruik en geluidloos. 

Deze optie is natuurlijk niet de meest milieuvriendelijke of duurzame mogelijkheid om je zwembad te verwarmen. Vind je het dus belangrijk dat je bijdraagt aan het milieu wanneer je je zwembad opwarmt, neem dan zeker een kijkje naar de solarkoepels en -matten of een vorm van isolatie voor je zwembad. 

Warmtepompen

Wil je de temperatuur van je zwembad niet té warm maken ten opzichte van de buitentemperatuur? Dan is een warmtepomp ideaal. Deze pompen halen warmte van de buitenlucht en geven deze vervolgens af aan je zwembadwater. Zo is het dus afhankelijk van de buitentemperatuur hoe warm je zwembad wordt. 

Solarkoepels en -matten

Go green en kies de duurzame manier om je zwembad op te warmen. Hiervoor heb je natuurlijk de warmte van de zon nodig, want de solarkoepels en -matten werken geheel op zonne-energie. In de zomermaanden kan je dus je zwembad aan de hand van deze natuurlijke en volledig gratis warmtebron verwarmen. 

Isolatie

Je kan er ook voor zorgen dat de warmte van je zwembad niet verloren gaat. Hiervoor zijn solar covers de oplossing. Deze solar cover drijft op het water en kan het zwembad zowel warm maken als warm houden. De folie slaat ook weer de warmte van de zon op en geeft het door aan het water. Zo stijgt de temperatuur van je zwembadwater met enkele graden. 

Niet alleen kunnen solar covers je zwembad verwarmen, maar het houdt ook bladeren en andere onzuiverheden uit je zwembad. Ze zijn dus multifunctioneel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *