Verbouwing, waar moet je aan denken?

Verbouwing, waar moet je aan denken?

Je huis is eigenlijk een lopend bouw project. Heb je de badkamer net opnieuw opgeknapt, dan ga je zo weer naar het volgende project. Want ja, een nieuwe badkamer staat ook zo gek tegenover die vloer die er al jaren in ligt, of het kantoor van 30 jaar oud. Maar ja, een verbouwing daar gaat nogal wat moeite, tijd en geld in zitten. Om goed een keuze te maken helpen we je in dit artikel door de belangrijkste zaken op een rijtje te zetten.

Heb een duidelijk doel voor ogen.

Ja, het klinkt misschien nogal logisch maar toch moet het genoemd worden. Bij een verbouwing aan je huis is het erg belangrijk om van te voren duidelijk voor ogen te hebben wat je wil aanpakken. Je wilt namelijk voorkomen dat je aan de badkamer begint en halverwege bedenkt dat je eigenlijk de wc en (bij)keuken beneden ook wel even snel kan doen. Dit soort gestuntel gaat je ongetwijfeld veel geld en tijd kopen. Zonde dus. Daarom is het belangrijk voordat je begint duidelijk te hebben wat je gaat verbouwen en hier ook niet meer van afwijkt.

Aannemers en bouwbedrijven

Vaak denken mannen het verbouwen wel even zelf te doen, maar dit levert waarschijnlijk veel stress op. Huur daarom gewoon lekker een bouwbedrijf in die je constructies strak en tijdig aflevert. Ook het aannemen van een aannemer kan verstandig zijn als je niet precies weet hoe en wat je wil gaan verbouwen. Omdat er een ruim aanbod is als het komt op bouwbedrijven en aannemers is het vergelijken van deze bedrijven soms lastig. Hier noemen we paar van de beste opties.

Aanraders bouwbedrijven.

Het vergelijken van bouwbedrijven is niet erg moeilijk. Een snelle google zoekopdracht levert al vele mogelijkheden. Veelal vinden we de volgende top tien, van nummer één naar tien: Koninklijke BAM Groep; VolkerWessels; Koninklijke Boskalis Westminster NV; Strukton; TBI Holdings; Van Oord; Heijmans; Dura Vermeer; Van Wijnen Groep; Ballast Nedam. Deze lijst is gebaseerd op klantvriendelijkheid, prestigeprojecten en werksnelheid. Bovenstaande zijn echter wel erg grote bouwbedrijven, zoek je iets kleiners dan zijn bedrijven zoals Huisman.be, Klok holding of Hurks groep ook erg goede opties. Natuurlijk kun je ook lokaal veel goede bouwbedrijven vinden. Kijk goed op het internet naar de reviews, vergelijk de prijzen en vraag meerdere offertes aan zodat u verschillende bouwbedrijven zelf goed kan vergelijken.

Aanraders aannemers.

Het kiezen van een aannemer is wellicht iets moeilijker dan het kiezen van het juiste bouwbedrijven. Waar bouwbedrijven vaak breed ingesteld zijn, zodat ze bijna alles wel kunnen, zijn aannemers vaak specialisten binnen een bepaald vakgebied. Sommige aannemers zijn dus erg goed voor je nieuwe badkamer, maar wellicht minder geschikt voor je nieuwe schuur. Kijk dus goed naar de specialiteiten van de aannemer die je wil inhuren. Vervolgens is het van belang dat je de prijs van aannemers gaat vergelijken. Aannemers werken vaak op een uurtarief en dit kan natuurlijk erg variëren. Rekening houdend met het uurtarief en de totale kosten van de bouw dan zijn dit de tien goedkoopste aannemers in Nederland: 040 Groep Veldhoven; Hanselaar Aannemers; Aannemer Amsterdam; Aannemer J & C van de Graaf B.V.; Aannemer J.B. Ban; Allround Bouw Service BV; Andriessen Bouwbedrijf; Bouw en Adviesbureau Gooise Meren B.V.; Bouwbedrijf Leeuwenbergh B.V.; Bouwbedrijf Rijnbeek. Natuurlijk geldt ook hier dat u ook lokaal kunt gaan vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. Genoeg om te kiezen is er dus zeker.

Wat bepaald de prijs van mijn verbouwing?

Ten eerste is de prijs natuurlijk afhankelijk van het wel of niet inhuren van een bouwbedrijf en/of aannemer. Kies je voor beide dan ben je natuurlijk veel meer geld kwijt, dan als je alles zelf doet. Vervolgens hangt de prijs ook heel erg af van de materialen die je gaat gebruiken. Het is natuurlijk belangrijk dat je kiest wat je mooi vindt, en past het allemaal binnen je budget, dan is het geen probleem. Maar weet wel dat je niet altijd voor bijvoorbeeld het merk hoeft te gaan. Vaak zijn de ‘huis’ of ‘B’ producten net zo goed en vaak stukken goedkoper. Alles hangt hierbij dus af van persoonlijke voorkeur, maar hier geldt wel de regel dat je het zo duur kan maken als je zelf wil. Als laatste worden de kosten van je verbouwing ook regelmatig beïnvloedt door onvoorziene omstandigheden. Wellicht knapt er een leiding, kan het goedkope materiaal niet geleverd worden of loop je vertraging op. Bij het zetten van je budget is het dan ook aan te raden een kleine buffer over te houden om ook deze onvoorziene gebeurtenissen te kunnen bekostigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *