Maak van de verbouwing een goede investering

Maak van de verbouwing een goede investering

Je kunt meerdere redenen verzinnen om je huis te willen verbouwen. Uiteraard doe je dit om een fijnere plek te creëren, maar je kunt dit ook doen om de waarde van je huis omhoog te krikken. Dan wordt de verbouwing een investering. Niet alle verbouwingen zorgen voor een stijging in waarde, maar in deze blog lees je wat er wél voor zorgt dat jouw huis meer waard wordt.

Uitbreiden

Allereerst: het uitbreiden van de woning. Een aanbouw, zoals een serre of bijkeuken, levert al snel een groot aantal extra vierkante meters op. Dit zal, afhankelijk van de oppervlakteprijs in jouw omgeving, uiteindelijk goed terug te zien zijn in de waarde van het huis. Een nadeel van uitbouwen kan zijn dat het ten koste gaat van de tuin. Is de tuin voor de uitbreiding al niet groot? Vraag je dan altijd af of een nóg kleinere tuin jouw huis aantrekkelijk maakt voor toekomstige kopers.

Isoleren

Heb je een iets oudere woning en wil je zorgen dat deze meer geld waard wordt? Dan kan het een erg goede stap zijn om je huis te isoleren. Veel oudere huizen zijn maar voor een deel geïsoleerd en dit gaat ten koste van kostbare warmte in huis. Hierdoor lopen de stookkosten soms flink op. Het isoleren van een spouwmuur, de vloer of het dak maken jouw huis hierom al een stuk waardevoller.

Achterstallig onderhoud

Als laatste is het simpelweg wegwerken van achterstallig onderhoud eigenlijk altijd nuttig. Hierbij kun je denken aan het opknappen van kapotte muren of kozijnen, verbouwingen aan het dak van je huis of het vervangen van verrotte deuren. Wanneer er geen scheuren in de muren zitten en het dak niet lekt, wordt het huis logischerwijs meer waard. Ook zorgt dit ervoor dat potentiële kopers minder snel zullen twijfelen.

Kies de juiste materialen

Wil je jouw huis voor een hogere prijs verkopen dan het nu waard is? Dan kan verbouwen en opknappen dus een heel goede zet zijn. Echter is het logisch dat dit ook geld kost. Daarom is het verstandig om een juiste leverancier voor de benodigde materialen te zoeken. Denk hierbij aan een groothandel voor bouwmaterialen, isolatie, hout en deuren. Sleiderink is een goed voorbeeld van zo’n groothandel. Naast een uitgebreid assortiment heeft Sleiderink de juiste kennis in huis om jou voort te helpen met je verbouwing, zodat jij voor de scherpste prijs de waarde van jouw woning omhoog kunt krikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *