4 huidige trends in kozijnen

4 huidige trends in kozijnen

Het zal niemand ontgaan zijn dat de huizenprijzen op dit moment de pan uitrijzen. Voor veel mensen een teken om niet te verhuizen maar juist hun woonhuis op te knappen en te moderniseren. Een belangrijk onderdeel van de look van de buitenkant van je huis zijn de kozijnen.

 

Het aanbod van kozijnen is de laatste jaren enorm gegroeid en het valt niet altijd mee de juiste keuze te maken. In dit artikel krijg je daarom van ons 4 trends die jij kunt meenemen als je nieuwe kozijnen gaat uitkiezen.

Zwart

Zwart is op dit moment een enorm populaire kleur voor kozijnen. Waar vroeger de kozijnen met name wit, crème of beige-achtig waren, verschuift dit nu veel meer naar donkere kleuren zoals antraciet of zwart. Wil je dus kozijnen die helemaal passen in deze tijd? Kies dan voor een donkere kleur.

Aluminium

Vroeger waren eigenlijk alle kozijnen gewoon standaard hout. Daarna was men vooral op zoek naar andere materialen zoals kunststof kozijnen die veel onderhoudsvriendelijker zijn. Inmiddels zijn hier ook de aluminium kozijnen bijgekomen. Deze gaan nog langer mee, behoeven bijna geen onderhoud en zijn ook nog eens erg duurzaam.

Duurzaamheid

Bij de duurzaamheid van een kozijn denk je al snel aan het materiaal. Maar duurzaamheid gaat verder dan dat. Denk bijvoorbeeld eens aan het type glas wat je in de kozijnen plaatst. Een van de meest duurzame keuzes hierin is het zogenaamde Triple glas. Dit is weer een stuk meer isolerend dan bijvoorbeeld het bekendere HR++ glas.

Aluminium kozijnen

Let bij de aanschaf van een kozijn ook op de U-waarde. Dit is een waarde die weergeeft hoe isolerend een kozijn is. Bij de u-waarde kies je voor een kozijn die zo min mogelijk warmte naar buiten laat ontsnappen.

Een andere optie kan zijn om kozijnen tweedehands te kopen. Hier denken mensen niet snel aan, maar het zal je verbazen hoe groot dit aanbod is op websites zoals Marktplaats.

Roosters

Bij steeds meer kozijnen krijg je steeds meer extra opties. Eén hiervan zijn de zogenaamde ventilatieroosters. Deze roosters zijn vaak aanwezig in de bovenkant van een kozijn en zijn met een schuifje open en dicht te zetten. Ideaal om in de winter bijvoorbeeld dicht te hebben en bij wat warmer weer juist open te zetten.

De afwerking

De afwerking van een kozijn is ook steeds vaker verschillend. Waar ze in het verleden nogal rechttoe rechtaan waren, is dit nu een stuk diverser. Denk aan opvallende motieven en structuren die je huis een compleet andere uitstraling kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *