Dit mag je niet vergeten tijdens een dakrenovatie!

Dit mag je niet vergeten tijdens een dakrenovatie!

Staat er binnenkort een dakrenovatie op de planning? Dan zal je dit vast een best wel grote en bovenal spannende stap vinden. Het is immers niet niets om je dak binnen zeer korte tijd te vernieuwen of aan te passen. Enkele misstappen en dit kan een nadelig effect hebben op de gehele woning. Toch kan een dakrenovatie wel heel veel voordelen bieden. Om het meeste uit jouw renovatie te halen, is het slim om voor enkele dingen te kiezen die het comfort en de isolatie van jouw woning enorm zullen verbeteren. Alleen dan zal je echt enorm veel profijt hebben van deze enorme investering. Maar hoe zorg je ervoor dat alle zorgen zijn gedekt? Waar moet je allemaal aan denken bij het plannen van een dakrenovatie?

Tijdelijke valbeveiliging regelen

Werken op en aan het dak is niet geheel zonder risico’s. Daarom is het goed om samen met de klussers te bespreken of er al tijdelijke valbeveiliging is geregeld. Zeker als je ook zelf mee wilt helpen klussen. In de meeste gevallen zullen professionele klusbedrijven hier zelf al de nodige maatregelen voor treffen. Wanneer je echter beslist om de dakrenovatie gedeeltelijk of misschien zelfs in zijn geheel op je te nemen, dan is dit zeker iets om van tevoren over na te denken. De meeste ongelukken in de bouw gebeuren immers op hoogte. Om gevaarlijke situaties te voorkomen en jezelf een hoop extra stress en zorgen te besparen, kan je dit dan ook maar beter direct geregeld hebben.

Let op het onderhoud van de dakgoten

Op ieder dak zullen er dakgoten worden geplaatst. Hier kom je simpelweg niet onderuit. Toch weet iedere huiseigenaar hoe verschrikkelijk het is om de dakgoten met regelmaat schoon te maken. Het is niet alleen een gevaarlijke klus, maar ook nog eens één die ontzettend vervelend is. Daarom is het geen wonder dat je deze klus vaak enorm lang uitstelt. Met alle gevolgen van dien. Het is dan ook een slim idee om de dakrenovatie aan te grijpen als manier om het onderhoud van de dakgoten te verminderen. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende manieren om dit onderhoud minimaal te maken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een speciale dakcoating. Hierbij is je dak optimaal beschermd tegen allerlei weersinvloeden en kunnen algen en mossen zich ook nog eens veel minder goed aan het dak hechten. Hierdoor blijft deze langer mooi en bespaart het jou ook nog eens ontzettend veel extra werk.

Voeg meer licht toe met een dakvenster

Een dakrenovatie hoeft niet enkel saai te zijn. Het kan ook qua uitstraling van jouw woning enorm veel opleveren. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om extra licht toe te voegen aan je zolder. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakvenster of zogenaamde lichttunnel. Hierdoor haal je veel meer daglicht naar binnen en oogt de zolder ook direct een stuk ruimer. Bovendien is een raam ook handig om extra frisse lucht naar binnen te laten en zo de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Zeker iets om over na te denken dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *