Underlayment is het plaatmateriaal van het heden en van de toekomst

Underlayment is het plaatmateriaal van het heden en van de toekomst

Er zijn mensen die zeggen dat alles wat uit Amerika komt goed is. Nou gaat ons die bewering wat te ver, maar wat betreft underlayment hebben die mensen wel gelijk. Underlayment is het plaatmateriaal van nu en van de toekomst namelijk. De toepassingsmogelijkheden zijn bijkans eindeloos en met underlayment is het gewoon gemakkelijk werken. Lees hier alles over underlayment en de toepassingsmogelijkheden van dit plaatmateriaal. En ga er vervolgens zelf eens mee aan de slag!

Dit is wat underlayment is!

Underlayment? Dit kun je wel beschouwen als een soort van multiplex plaat met een tong en groef. Je kunt daardoor de platen altijd gemakkelijk en strak tegen elkaar plaatsen. In Amerika wordt het materiaal vooral gebruikt voor de skeletbouw van huizen. Kijken we naar underlayment, dan zien we kruislingse, oneven en verlijmde fineerplaten. Juist omdat ze verlijmd zijn, is van het werken van het materiaal veel minder sprake als er sprake is van blootstelling aan bijvoorbeeld vocht en hevige temperatuurschommelingen. De kans op scheuren wordt op die manier geminimaliseerd en er ontstaan slechts zelden barsten in underlayment. 

De vele toepassingsmogelijkheden van underlayment

Dan over de toepassingsmogelijkheden van dit plaatmateriaal. Je kunt underlayment gebruiken voor tal van verschillende bouwprojecten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als vloer, dakbeschot en voor wanden en plafonds. Wil je bijvoorbeeld een zoldervloer maken? Dan is underlayment echt ideaal.  Vanwege de aanwezigheid van een tong en een groef, schuiven de platen altijd zeer gemakkelijk in elkaar. Daarnaast is het nog slechts een kwestie van bevestigen aan de balklaag.

Steeds meer mensen raken overtuigd van de vele voordelen van het gebruik van underlayment

Steeds meer mensen raken overtuigd van de voordelen van underlayment en herkennen dat de toepassingsmogelijkheden erg groot zijn. Ga je met underlayment aan de slag, zorg dan wel altijd dat de balklaag waaraan underlayment bevestigd is, altijd egaal en vlak is. Verder is het belangrijk om underlayment nooit vast tegen de muur aan te leggen. Doe je dat wel, dan kan het materiaal geen kant op namelijk en ontstaat alsnog de kans op bolling en andere schade. Underlayment heb je overigens in tal van verschillende soorten beschikbaar. De kwaliteit is bij al deze soorten in elk geval meer dan uitstekend te noemen. 

Een geweldige toevoeging aan het aanbod aan plaatmaterialen

Nee, niet alles wat uit Amerika komt is beter dan we in Europa gewend zijn. Underlayment echter, is wel iets wat echt iets toevoegt aan ons aanbod aan plaatmateriaal. De werking is bewezen goed en kijk je in Amerika naar de gebouwde huizen, dan is in steeds meer gevallen gebruik gemaakt van dit fijne plaatmateriaal. De toepassingsmogelijkheden zijn zeer groot en wat vele doe het zelvers ook aan zal spreken is dat het gewoon gemakkelijk werken is met dit materiaal. Redenen genoeg dus om je ook eens in underlayment te verdiepen en te overwegen om ook met dit plaatmateriaal aan de slag te gaan. Daar ga je echt geen spijt van krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *