Steigerbuis kopen? Hier moet je op letten!

Steigerbuis kopen? Hier moet je op letten!

Steigerbuis is een ontzettend populair materiaal. Het kan voor heel veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij het bouwen van constructies binnen en buiten de woning. Hoewel het bouwen met steigerbuis niet al te moeilijk is, kunnen wij het ons wel voorstellen dat je met vragen zit. Want waar let je eigenlijk op als je steigerbuizen koopt? Voor welke steigerbuis kies je? Welke diameter heb je nodig?

Wil jij steigerbuizen kopen bij Steigerpijp.nl en kan je wel wat koopadvies gebruiken? In dit artikel geven we enkele tips.

Voor welke steigerbuis kies ik?

Als je steigerbuizen gaat kopen, zal je al snel merken dat het aanbod ontzettend divers is. Maar voor welke gegalvaniseerde steigerbuis kies je?

  • Gegalvaniseerde steigerbuis: dit is een standaard steigerbuis die door iedereen eigenlijk wel herkend zal worden. De buis kan werkelijk overal gebruikt worden en de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Een gegalvaniseerde steigerbuis heeft oorspronkelijk een mooi glanzend uiterlijk. Helaas zal dit, wanneer de buis buiten wordt gebruikt, na enkele weken tot maanden al snel een stuk doffer worden. Bij binnengebruik duurt dit proces langer, waardoor je soms wel jaren van een geweldige glanzende uitstraling kunt genieten. De gegalvaniseerde steigerbuis kan voor werkelijk elke klus gebruikt worden.
  • Zwart steigerbuis: dit zijn eigenlijk gasbuizen die van een zwarte coating zijn voorzien. Deze buizen kunnen perfect met de buiskoppelingen bij Steigerpijp worden gecombineerd. Kies bij voorkeur voor zwarte, aluminium of stalen koppelingen om je constructie te verstevigen. Zwart steigerbuis wordt eigenlijk alleen bij het maken van meubels gebruikt, omdat deze niet geschikt is voor buitengebruik. Ook voor zakelijk gebruik zoals standbouw kunnen deze buizen prima worden ingezet.
  • Aluminium buizen: ben je op zoek naar een materiaal wat uitermate geschikt is voor buitengebruik? Dan zijn aluminium buizen een prima keuze. Dit materiaal roest niet en behoudt daardoor zijn kwaliteit in alle weersomstandigheden. Daarnaast is aluminium een relatief licht materiaal. Hierdoor is het een fijn constructiemateriaal voor constructies die met regelmaat verplaatst moeten worden.

Steigerbuis op maat laten maken: welke maten geef ik door?

Weet je welk steigerbuis voor jouw klus van pas komt? Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk dat deze op maat wordt gemaakt. Gelukkig is dit bij de meeste leveranciers mogelijk. Maar welke maten geef je dan door?

Welke maat je nodig hebt, hangt vooral af van je eigen persoonlijke voorkeur en is uiteraard ook afhankelijk van de constructie. Ben je op zoek naar een robuuste uitstraling binnen jouw interieur? Kies dan voor een grote buisdiameter. Houd je het liever subtiel en zijn er voldoende andere verbindingen mogelijk voor een betrouwbare constructie? Dan is een kleine buisdiameter al voldoende.

Wil je steigerbuis gebruiken voor het maken van een grote constructie? En wil je de veiligheid waarborgen? Laat deze berekeningen dan uitvoeren door een vakman. Zo weet je zeker dat de constructie straks betrouwbaar zal zijn en je over de juiste maten beschikt.

Denk aan de afwerking

Veel mensen gebruiken steigerbuizen voor het maken van meubels en accessoires in huis. Bedenk echter wel dat je het materiaal dan ook nog van de juiste afwerking moet voorzien. Vaak wordt steigerbuis met steigerhout gecombineerd. Zo geniet je van de ideale combi voor de ultieme sfeer in huis! Steigerhout planken kopen, de juiste steigerbuizen en buiskoppelingen aanschaffen en you’re ready to go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *