Mollen in je tuin? Zo kom je er vanaf!

Mollen in je tuin? Zo kom je er vanaf!

Ook van je tuin wil je natuurlijk dat het er net uitziet. Echter kunnen bepaalde beestjes dit idee al snel verstoren. Met deze beestjes bedoelen we natuurlijk mollen. Mollen lijken onschuldig, maar kunnen die mooie grasmat in je tuin al snel verpesten. Maar gelukkig zijn er veel maatregelen die je kunt nemen, om deze beestjes tegen te houden. En deze maatregelen nemen we in dit artikel met je door.

Wat je niet moet doen

Laten we eerst eens met je doornemen wat je absoluut niet moet doen. Want sommige manieren om mollen te vangen kun je vandaag de dag beter achterwege laten. Hiermee bedoelen we voornamelijk mollen verjagen met carbid. Vroeger werd er vaak mollen carbid gebruikt om mollen te verjagen. Maar dit is nu niet meer toegestaan. Het is namelijk verboden om met carbid schieten mollen te verjagen. En daarom houd je karbid schieten voortaan om het nieuwe jaar in te luiden, want om mollen te verjagen is het niet meer toegestaan. Tevens zijn er andere manieren die net zo effectief zijn.

Mollenklemmen

Het plaatsen van mollenklemmen is mogelijk de bekendste manier om mollen te verjagen. Deze strategie is bij veel mensen bekend en de effectiviteit ervan heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Het is namelijk een van de meest doeltreffende manieren om mollen te verjagen. De mol zal namelijk gelijk doodgaan, wanneer het beestje in de klem geraakt. Echter moet de klem wel goed geplaatst zijn, omdat het beestje anders niet gelijk dood kan zijn. Wanneer je de klem niet goed plaatst, kan het zo zijn dat het beestje een langzame, pijnlijke dood krijgt. En dat is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen. Het gebruiken van een mollenklem is dus niet de meest diervriendelijke manier van mollen verjagen. Maar het is doeltreffend en relatief goedkoop.

Mollenklemmen

Mollenval

Wil je voor een meer diervriendelijke manier van mollen vangen gaan? Dan is de mollenval mogelijk iets voor jou. Een mollenval plaats je in een mollengang, zodat de mol erin loopt. Heb je de mol gevangen? Dan kun je het beestje ergens anders loslaten, want er zal niets met de mol gebeuren. Ook dit is een zeer effectieve manier om mollen te bestrijden en het is ook nog eens diervriendelijk. Let er wel op dat je de val regelmatig moet controleren en dat je het beestje zorgvuldig weer vrijlaat. Het kan namelijk zo zijn dat de mol je probeert te bijten. En dat wil liever voorkomen, het beestje heeft scherpe tanden en draagt doorgaans veel bacteriën met zich mee.

Preventie tegen mollen

Wil je voorkomen dat mollen je tuin verpesten? Dan moet je er snel bijzijn. Want wanneer je preventief wilt optreden tegen mollen, zal je bij het aanleggen van je tuin hier al moeten denken. Je kunt namelijk mollengaas onder je gras leggen. Dit gaas zal ervoor zorgen dat de beestjes hier niet doorheen kunnen komen, waardoor het onmogelijk voor ze is om je grasmat te verpesten. Het is dus een eenmalige ingreep, die ervoor kan zorgen die je jezelf niet druk meer hoeft te maken over mollen in je tuin.

Zoals je ziet zijn er veel manieren om mollen te bestrijden. Iedere bestrijdingsmethode heeft zo z’n voor- en nadelen. En het is aan jezelf om te kijken wat voor jou de meest geschikte methode is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *