Alles over de aanschaf van pneumatische pompen

Alles over de aanschaf van pneumatische pompen

Heb je pneumatische pompen voor je bedrijf nodig? Dan kan het nog wel eens moeilijk voor je zijn om de juiste pomp te vinden. Vooral wanneer je nog nooit dit soort pompen hebt aangeschaft, kan het erg lastig zijn. Gelukkig kun je met de juiste kennis in huis uiteindelijk een goede keuze maken. Maar om dat te bereiken, vertellen we je eerst meer over wat dit nu precies voor pompen zijn.

Wat zijn pneumatische pompen?

Pneumatische pompen zijn door perslucht aangedreven. Met deze pompen worden vetten, poeders en vloeistoffen rondgepompt. Pneumatische pompen zijn ideaal in ruimtes waar gevaar ligt voor explosies of waar het vochtig is. Dit komt omdat de aandrijving geheel op perslucht is. Deze pompen zijn daarnaast zeer onderhoudsarm en maken weinig geluid. En dat is zeker het geval wanneer je ze vergelijkt met andere pompen.Wat zijn pneumatische pompen?

Waar worden ze gebruikt?

Zoals we al aan hebben gegeven, zijn deze pompen ideaal in ruimtes waar men gevaar loopt op explosies of in vochtige ruimtes. Daarom worden ze bijvoorbeeld veel gebruikt in de chemische industrie. Zo wordt er poeder, stof en oliën verpompt. Maar de pompen kunnen ook in de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt. Hierbij worden sauzen en andere vloeibare middelen verpompt. Een ander voorbeeld is de automotive industrie, waar pneumatische pompen worden gebruikt om zuren en reinigingsmiddelen te verpompen.

Welke pneumatische pomp heb ik nodig?

Er zijn veel uitvoeringen voor pneumatische pompen. En de pomp die je nodig hebt, hangt af van de vloeistof die je wilt verpompen en de capaciteit die je nodig hebt. Wanneer je weinig verstand hebt van de betreffende pompen, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen. Zo kun je bij Ancotech terecht voor al je vragen omtrent pneumatische pompen, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet.

Waar let ik op bij het kopen van een pneumatische pomp?

Er zijn veel lucht aangedreven pompen beschikbaar. Zo zijn er pompen voor vet, inkt en oliën. Maar er zijn daarnaast nog veel meer pneumatische pompen voor allerlei andere vloeistoffen om te verpompen. Het kan dus een lastige keuze voor je zijn om de juiste pomp te vinden. Echter raden we je altijd aan om je aankopen bij een professionele aanbieder te doen. Een aanbieder waarvan je zeker weet dat men expert is in het gebied van deze pompen. Bij voorkeur kies je ook een aanbieder die de pompen voor je kan installeren. Op deze manier weet je dat het goed zal gebeuren. En hoef je jezelf daar niet meer druk om te maken. Controleer altijd even de recensies van de winkel waar je jouw pomp gaat aanschaffen. Vaak kun je hieraan al aflezen of je met een professionele en betrouwbare webwinkel te maken hebt. Daarnaast is het altijd goed om vooraf even contact op te nemen met de betreffende webwinkel. Zo kun je kijken of je goed geholpen wordt. En dit zal je helpen om de webwinkel beter te kunnen vertrouwen.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel beter geïnformeerd over pneumatische pompen. Let erop dat je de aanschaf ervan bij een specialist doet. Zo is de kans groter dat je het juiste product aanschaft. En zal de kwaliteit beter zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *