Moderne sloten voor het beveiligen van uw woning

Moderne sloten voor het beveiligen van uw woning

Verschillende sectoren hebben zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, door de intrede van technologie. Denk bijvoorbeeld aan bouwbedrijven die veel efficiënter kunnen werken, door technologische hoogstandjes op en buiten de werkplaats. Berekeningen kunnen vooraf nauwkeuriger worden uitgevoerd, zaagmachines zorgen voor het heel precies op maat zagen van planken en balken, enzovoorts. Ook binnen de slotenbranche heeft de technologie haar intrede gedaan! Er zijn in de afgelopen jaren verschillende nieuwe slotensoorten geïntroduceerd voor particulieren woningen. Al moet worden opgemerkt, dat een deel van deze slotensoorten al bestond voor bijvoorbeeld hotels en bedrijfspanden.

In dit artikel vertelt een ervaren slotenmaker meer over deze nieuwe soorten sloten en de voor- en nadelen die ze met zich meebrengen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid van sloten op basis van technologie? Zullen cilindersloten volledig uit nieuwbouwwoning verdwijnen? Enzovoorts.

Cilindersloten zullen niet direct uit woningen verdwijnen

Het antwoord op de vraag of cilindersloten uit nieuwbouwwoningen zullen verdwijnen is eenvoudigweg “nee”. De moderne sloten die later in dit artikel besproken worden zijn nog niet zodanig ontwikkeld, dat ze de traditionele cilindersloten volledig kunnen vervangen. Daarbij wilt u niet het risico lopen, dat u een woning niet meer binnen kunt komen doordat uw mobiele telefoon is uitgevallen. Of cilindersloten over tien tot twintig jaar nog bestaan in de huidige vorm is lastig te zeggen. De kans lijkt groot te zijn, dat technologie een steeds dominantere rol zal gaan spelen in de beveiliging van nieuw te bouwen woningen en bestaande huizen.

Sloten op basis van een pasje

Een van de moderne soorten sloten die tegenwoordig ook voor woningen worden aangeboden, zijn sloten op basis van een pasje. Dit slot wordt vaak nog niet op de woningdeur zelf gebruikt, maar bijvoorbeeld wel voor de toegangsdeur van een groot appartementencomplex. Dit type slot werd voorheen al in veel hotels en bedrijfspanden gebruikt. Het voordeel van zo’n slot is dat u een pasje minder snel kwijt zal raken dan een sleutel. Hoe vaak bent u immers uw pinpas verloren? Als nadeel kan worden aangemerkt dat dit systeem bij een stroomstoring uit zou kunnen vallen, als deze niet goed aangesloten zit op een noodaccu.

Open deuren voortaan met uw mobiele telefoon

Een stapje verder dan de sloten op basis van een pasje, zijn sloten die met een app op mobiele telefoons geopend kunnen worden. Er zijn verschillende leveranciers van sloten aan het experimenteren met deze beveiligingssystemen. Helaas bleek aan het begin van 2018 nog, dat er beveiligingslekken voorkomen in deze sloten. Iets wat consumenten logischerwijs afhoudt van de aanschaf van dit type moderne slot. Op termijn zal de beveiliging van sloten op basis van een app sterk verbeteren, waardoor het aantrekkelijk wordt om een dergelijk slot te gebruiken in plaats van een traditioneel cilinderslot.

Niet alleen is het makkelijker om het slot te openen via een app, ook is de kans op een buitensluiting kleiner. Uw mobiele telefoon zult u immers minder snel verliezen dan een losse sleutel. Belangrijk vraagstuk wordt wel, hoe het slot geopend wordt als uw batterij op is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *