Minder ongemak dankzij drempelhulpen in de bouw

Minder ongemak dankzij drempelhulpen in de bouw

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor veiligheid en gezond werken. Ook in de bouw branche is dit een hot item. En dat is het niet voor niets. In de bouw branche vallen relatief veel gewonden en is de fysieke belasting soms vrij groot. Hulpmiddelen zoals drempelhulpen kunnen hierbij een fijne aanvulling zijn. In dit artikel kunt u meer lezen over hoe drempelhulpen in de bouw kunnen bijdragen aan veiligheid en een gezondere werkomgeving.

Drempelhulpen in de bouw bieden de volgende voordelen:

  • minder schokbelasting voor de gebruikers van bijvoorbeeld kruiwagens. Bij het passeren van een drempel zal het lichaam geen schok verduren krijgen. Daarnaast zal er minder energie nodig zijn om de drempel te overbruggen. Ten slotte is er minder kans dat de kruiwagen omvalt.
  • meer veiligheid bij het overbruggen van drempels door voertuigen zoals heftrucks. De bestuurder krijgt minder schokbelasting te verduren en de lading zal minder gaan schokken. Ook nog zwaardere voertuigen kunnen tegenwoordig gebruik maken van drempelhulpen. Sommige oplopen zijn namelijk geschikt tot een belasting van 10.000 kilo. Meestal gaat het hierbij om rubberen oplopen.

Samenvattend zorgen de oplopen voor meer veiligheid en minder ongemak. Uiteraard kunnen u tegenwoordig kiezen uit diverse soorten en maten. Zelfs extra brede oplopen met wel een breedte van 4 meter. Handig voor bijvoorbeeld overheaddeuren.

Wat zijn mobiele drempelhulpen eigenlijk?

Zoals de naam al wat zegt, zijn mobiele drempelhulpen mobieler dan “gewone” drempelhulpen. Dat komt omdat deze oplopen speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik onderweg. Maar ook voor gebruik op een vaste locatie, maar slechts af en toe. In deze twee gevallen is het handig wanneer de drempelhulp handig te vervoeren is. Dat is het geval bij mobiele drempelhulpen.

Deze speciale oplopen zijn voorzien van een handvat. Daarnaast zijn ze vaak lichter dan de “gewone” uitvoeringen. Ten slotte zijn ze vaak inklapbaar. Dankzij deze drie voordelen is de oploop handig gemaakt voor onderweg en bij een deur waar slechts af en toe iets met wieltjes hoeft te passeren.

De meeste mobiele drempelhulpen zijn gemaakt van Aluminium. Dit materiaal is sterk en toch licht. Daarnaast kan het inklapbaar worden gemaakt, wat bij bijvoorbeeld rubber lastiger is.

Is het in uw situatie niet erg om de oploop te laten liggen, dan kunt u ook kiezen voor een “standaard” type. Meestal gaat het dan om een rubberen drempelhulp of een metalen drempelplaat.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan eens via de volgende link een kijkje tussen diverse: drempelhulpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *