Is een dakkapel het waard?

Is een dakkapel het waard?

Een verandering aanbrengen in je woning: kiezen voor een dakkapel?

Wil je graag een verbouwing doen aan je woning, namelijk een dakkapel bouwen? Maar heb je hiervoor het geld niet? Dan kan je hiervoor een lening afsluiten bij de bank of een kredietverstrekker. Maar is dit verstandig? Hoeveel kost het om een dakkapel te laten bouwen of verbouwen?

Wat is de de prijs voor een dakkapel?

Het is vrijwel onmogelijk een vaste prijs mee te geven hiervoor. Wel kunnen we je een gemiddelde prijs meegeven in verschillende gevallen. Voor een prefab dakkapel in hout betaal je gemiddeld 3.300 euro. Wil je deze in kunststof, dan betaal je gemiddeld 3.800 euro. Kies je voor een in polyester, dan betaal je gemiddeld 4.775 euro. Wil je voor maatwerk gaan? Dan betaal je hier meer voor. Hiervoor gaan de prijzen gemiddeld van 4.100 tot 4.800 euro.

prijs dakkapel

Geld lenen verbouwing: is het het waard hiervoor geld te lenen?

Geld lenen hiervoor kan nuttig zijn, maar dit hangt af van verschillende factoren. Eerst en vooral: hoeveel wens je te lenen? Kan je zelf een inbreng doen hiervoor of leen je het volledige bedrag? Hoeveel is het bedrag? Kies je voor maatwerk, dan betaal je automatisch meer dan voor een voorgefabriceerde dakkapel. Het materiaal hiervan heeft veel invloed op de uiteindelijke prijs. Alles hangt af van hoeveel je zelf wenst uit te geven aan een dakkapel. Wil je bijvoorbeeld een tweede hypotheek aangaan hiervoor, bekijk dan ook zeker of de meerwaarde van het huis meer bedraagt dan de lening die je aangaat. Is dit het geval, dan mag je in theorie stellen dat je dakkapel het waard is.

Dien je meer te lenen dan je in principe kan terugbetalen, dan weet je vooraf dat je dakkapel het niet waard is. Ook wanneer de kosten meer zouden bedragen dan wat je huis waard zou zijn na de verbouwing, is je dakkapel dit niet waard.

dakkapel huis

Interesse in de aanschaf van een dakkapel?

Vind je een dakkapel zelf wel interessant? Maar heb je nog wat verdere vragen hierover? Aarzel dan niet om verschillende bedrijven hierover aan te spreken, hierdoor kan je beter vergelijken wat elk bedrijf aanbiedt tegen welke voorwaarden. Ook kan je hierbij vrijblijvende offertes aanvragen, waardoor je de verschillende prijzen ook eenvoudig met elkaar kan vergelijken en zodat je er de goedkoopste kan uitkiezen. Op deze manier zal je nooit teveel betalen voor je dakkapel en is je dakkapel het ook wel waard voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *