Hypotheekadvies: 3 belangrijke punten

Hypotheekadvies: 3 belangrijke punten

Wanneer je een hypotheek wilt aanvragen zijn er veel dingen die er moeten gebeuren. In dit artikel vind je 3 punten die belangrijk zijn om op orde te krijgen voordat je een hypotheek aanvraagt. Daarnaast moet je ook geld hebben voor wat bekend staat als ‘kosten koper’ dit zijn onder andere belastingen en notaris kosten. Zoek de goedkoopste notaris die je kan vinden, dat is handig aangezien je dan niet de hoofdprijs betaalt.

1. Je zult beter af zijn in dezelfde baan

De meeste kredietverstrekkers zullen willen zien dat je al langere tijd in dienst bent bij een werkgever. Een vast contract toont namelijk aan dat je een vast inkomen hebt en in staat bent om alle betalingen na te komen. Meestal is het een goed idee om in je bestaande baan te blijven voor de hypotheek voor ten minste drie tot zes maanden voordat je gaat solliciteren naar een andere baan.

2. Schulden helpen niet

Bij het indienen van een hypotheekaanvraag is het laatste wat een potentiële geldschieter gaat willen zien dat je een lading geld verschuldigd bent via creditcards of je hebt uitstaande leningen.

Voordat je een aanvraag voor een hypotheek kan proberen te maken is het handig om eventuele schulden die je hebt te verminderen. Dit zal helpen aantonen dat je je geld op verantwoorde wijze kan beheren en zal betekenen dat elke hypotheekaanvraag die je maakt meer kans heeft om te slagen. Het zal ook betekenen dat je in staat bent om meer te lenen als het gaat om betaalbaarheid.

Schulden helpen niet

3. Je hebt een bewijs van inkomen nodig

Hypotheekverstrekkers zullen bewijs willen zien van hoeveel je verdient, dit kan je aantonen door middel van je inkomstenbelasting van de laatste paar jaar en loonstroken van de laatste paar maanden. Ook kan het nodig zijn om een verklaring te vragen bij je werkgever dat deze je in vaste dienst wilt nemen mocht je geen vast contract hebben. Zo weet de geldverschietter alsnog dat je de betalingen kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *