Huis gekocht? 3x waarom investeren in elektrische gordijnen slim is

Huis gekocht? 3x waarom investeren in elektrische gordijnen slim is

Een huis kopen is een bijzonder moment in je leven. Of het nu de eerste keer is dat je een huis koopt, of al vaker verhuisd bent naar een nieuwe woning, het is altijd alsof je met een schone lei begint. Bij het inrichten zijn er zoveel nieuwe mogelijkheden dat je het overzicht al snel kunt verliezen. Vergeet ook zeker niet om over de raamdecoratie na te denken. En wij hebben daarvoor de ideale oplossing gevonden; gemotoriseerde vouwgordijnen! Als je niet eerder elektrische gordijnen in huis hebt gehad, dan begrijp je wellicht niet direct waarom dit jouw leven gaat veranderen. Daarom hebben we drie overtuigende redenen voor je opgesomd waarom deze automatische raamdecoratie niet mag ontbreken in jouw nieuwe huis!

Welke type elektrische gordijnen?

Laten we eerst even de mogelijkheden op een rijtje zetten. Je kunt namelijk van bestaande raamdecoratie elektrische gordijnen maken door een gordijnrails met motor te installeren. Merken als Somfy leveren hier universele oplossingen voor. Maar als je net een nieuwe woning hebt gekocht zul je waarschijnlijk nieuwe gordijnen laten inmeten. Zo heb je direct veel meer keuze. Rolgordijnen zijn heel populair op het moment, zeker in combinatie met een motor. Deze raamdecoratie ziet er strak uit, het is onderhoudsvriendelijk en je kunt ze in vele kleuren en materialen kopen. Wanneer dit iets té strak voor je klinkt dan zijn gemotoriseerde vouwgordijnen misschien meer iets voor jou. Die hebben een modern karakter met een warme uitstraling.

Je kunt vouwgordijnen verduisterend of lichtdoorlatend bestellen, bedenk vooraf goed welke stijl het beste past bij de woning en de lichtinval. Wanneer je bijvoorbeeld een groot deel van de dag felle zon vangt, dan zullen de kamers flink opwarmen. Verduisterende vouwgordijnen weerkaatsen het zonlicht waardoor het koeler blijft zonder de airco op maximum te zetten. Ook heb je op ieder moment van de dag complete controle over het licht, bijvoorbeeld als er een belangrijke voetbalwedstrijd midden op de dag wordt gespeeld. Wanneer je houdt van privacy maar toch natuurlijk licht wilt behouden kun je beter voor een (half)transparant materiaal kiezen.Welke type elektrische gordijnen?

1. Veiligheid

Je hebt pas een nieuw huis gekocht, die ga je inrichten met mooi meubilair, elektronica en allerlei bijzondere decoraties. Het is niet zo’n prettig idee dat er ook inbrekers kunnen meekijken. Met PoweredBlinds die verduisterend zijn bepaal je zelf wie er zicht heeft op de woning en op welk tijdstip van de dag. Elektrische gordijnen kunnen volledig autonoom werken, bijvoorbeeld met een timer of een lichtsensor. Dan openen en sluiten de gordijnen het hele jaar lang, ook als je op het werk bent of geniet van een heerlijke vakantie in het buitenland. De hele dag de gordijnen dicht houden is ook niet veilig, dat is een teken van afwezigheid. Je kunt zelfs de gemotoriseerde vouwgordijnen koppelen aan een alarmsysteem en deze laten openen of sluiten tijdens een mogelijk gevaarlijke situatie.

2. Isolatie

We hopen dat je beschikt over hoogrendementsglas in je nieuwe huis. Wanneer het een wat ouder pand is zal dat helaas niet altijd het geval zijn. Zeker bij huizen voor een aantrekkelijke prijs zal de isolatie tekort schieten. Wat je bespaart op de hypotheek komt dubbel en dwars weer terug op de energierekening. Dat is weer een voordeel van verduisterende gordijnen die het volledige venster afdekken (dat heet “op de dag” in vaktaal), er komt minder kou van buiten en er wordt meer warmte binnen gehouden. In de zomer zal de woning juist koeler blijven, de buitenzijde van het materiaal moet dan wel licht van kleur zijn om het zonlicht te reflecteren. HR+++ glas is uiteraard nog beter, toch biedt de isolatiewaarde van goede gordijnen zeker voordeel.

3. Comfort

Laten we ook zeker het wooncomfort niet vergeten. Waarom zou je ruim 700x per jaar de gordijnen openen en weer sluiten als je dit kunt overlaten aan een gordijnrails met motor? Je kunt de raamdecoratie zelf bedienen met een afstandsbediening of een app, of volautomatisch met een timer of lichtsensor. Wanneer je hier aan gewend bent wil je nooit meer zonder… Je bent overigens niet beperkt tot één ruimte, met een smart home bridge zoals de Somfy TaHoma kun je alle gordijnen (en lampen, rolluiken of thermostaat) regelen vanuit een centrale app. Je kunt de gordijnen op de kinderkamer laten openen vanuit de woonkamer, de raamdecoratie op de badkamer sluiten vanuit de slaapkamer en ga zo maar door… Gemakt dient de mens, en na zo’n hectische verhuizing heb je dit comfort echt wel verdiend!

Slim toch?

Dit zijn nog maar drie redenen om te investeren in elektrische gordijnen, per huishouden zijn er nog veel meer voordelen te bedenken. Geen gevaarlijke touwtjes waar huisdieren in verstrikt kunnen raken, geen vlekken door kinderen die de gordijnen sluiten met vieze handjes, of uitgeslapen ontwaken in de ochtend door het zonlicht dat langzaam in de slaapkamer naar binnen schijnt… Veel plezier met jouw nieuwe huis, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *