Het veilig vervoeren van rolsteigers

Het veilig vervoeren van rolsteigers

Heeft u een eigen rolsteiger gekocht en moet u deze vervoeren naar uw klussen? Dan is het altijd een uitdaging om het juiste vervoersmiddel daarvoor te kiezen. Vaak is het niet mogelijk om de hele steiger in een busje te vervoeren en als dat wel lukt, is de kans op schade groot. In dit artikel vertellen we u graag meer over het veilig vervoeren van rolsteigers, zodat u elke keer weer veilig en zonder schade aankomt op plaats van bestemming.

Als particulier uw eigen rolsteiger vervoeren

Gebruikt u de rolsteiger vooral zelf, bijvoorbeeld voor klussen rondom huis? Dan heeft u vast vrienden en familie die dat wel handig vinden en er graag een zouden willen lenen. Maar, dan moet de steiger wel goed en veilig verplaatst kunnen worden! Heeft u een groter bestelbusje en hoeft u niet zo’n lange afstand af te leggen, dan is het een prima optie om de steiger daarin te leggen en deze zo te vervoeren. Heeft u geen busje en kent u ook niemand die er een heeft, dan kunt u beter kiezen voor een rolsteiger aanhanger. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen bij Rolsteiger.net!

Uw professionele rolsteiger vervoeren

Gebruikt u rolsteigers voor uw bedrijf en moeten deze regelmatig van klus naar klus vervoerd worden? Dan wilt u natuurlijk dat deze veilig vervoerd worden, zodat ze zo min mogelijk schade oplopen. Zo zorgt u ervoor dat de steiger nog lang mee gaat en u niet zo snel onderdelen hoef te vervangen of een nieuwe hoeft te kopen. Natuurlijk kunt ook u, net als de particulier, kiezen voor een rolsteiger aanhanger. Dat is ideaal voor wanneer u vaak maar één steiger hoeft te vervoeren. Zijn het er vaak meerdere, dan kunt u beter kiezen voor een heftruckplateau. Dit vormt de perfecte combinatie tussen een aanhanger en een opslagrek. U kunt de aanhanger dus ook makkelijk loskoppelen van uw wagen om vervolgens zo, met steiger en al, in uw opslag te zetten.

Het veilig vervoeren van rolsteigers

Ook kunt u kiezen voor een afsluitbare steigerwagen waarmee u rolsteigers met een maximale werkhoogte van 12 meter kunt vervoeren. Het voordeel van een afsluitbare steigerwagen is dat uw steiger en alles wat erin ligt ook meteen beveiligd is tegen diefstal.

De weg op met een steigeraanhanger

Wanneer er iemand met een steigeraanhanger gaat rijden, is het belangrijk dat deze daar enigszins ervaren in is. Met een zware aanhanger aan de wagen moet er toch wat voorzichtiger gereden worden. Let ook op het rijbewijs van de bestuurder; met een normaal rijbewijs B mag het maximale gewicht van de auto en de aanhanger samen 3.500 kg wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *