Hoe laat je jouw personeel veilig werken tijdens corona?

Hoe laat je jouw personeel veilig werken tijdens corona?

De gehele wereld is in de greep van het coronavirus. We leven nu inmiddels alweer bijna een jaar met het virus in ons midden en er is helaas nog steeds geen zicht op verbetering. Ook het komende jaar zal getekend worden door verregaande maatregelen om het virus terug te dringen. Virologen zijn echter wel hoopvol dat we dit jaar een andere weg in kunnen slaan en het ons lukt om het virus en alle bijbehorende neveneffecten voorgoed te verslaan. Tot die tijd is het echter wel belangrijk dat we ons aan de getroffen maatregelen houden. Dit geldt voor ons allemaal, maar zeker ook voor jou als werkgever. Het is jouw verantwoordelijkheid om personeel veilig te kunnen laten werken in tijden van corona.

Hoe je dat aanpakt? In dit artikel geven we enkele tips om de veiligheid van jouw personeel te waarborgen tijdens corona.

Maak gebruik van spatschermen

In sommige situaties is het zeker aan te bevelen om gebruik te maken van spatschermen. Bijvoorbeeld wanneer het personeel relatief nauw in contact staat met de klant. Dit zie je bij benzinestations, supermarkten, maar ook bij kappers en andere bedrijven. Door polycarbonaat op maat te laten maken, kun je een spatscherm voor iedere situatie realiseren. Hiermee zorg je ervoor dat het personeel op ieder moment veilig kan blijven werken en het risico dat er virusdeeltjes worden overgedragen een stuk kleiner zal zijn.spatschermen

Verspreid werktijden

De overheid vindt het enorm belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk thuis werkt. Indien dat echter niet mogelijk is, blijft het wel noodzakelijk om het aantal sociale bewegingen en contactmomenten op de werkvloer te verminderen. Zorg er indien mogelijk dan ook voor dat er minder personeel tegelijkertijd op de werkvloer is. Hierdoor kan er beter afstand worden gehouden en staan mensen minder nauw in contact met elkaar. Bovendien levert dit ook nog eens een voordeel op voor personeel met schoolgaande kinderen. Zeker nu alles steeds onzeker is en de scholen telkens open en dicht gaan, is het fijn als zij kunnen aangeven welke tijdstippen beter uit zullen komen. Door de werktijden te verspreiden, neem je wat van de druk van hun schouders af en zorg je er tegelijkertijd voor dat het minder druk is op de gehele werkvloer.

Realiseer vaste werkplekken

Indien het incidenteel toch noodzakelijk is dat het personeel op kantoor werkt, dan is het prettig wanneer mensen niet regelmatig van werkplek ruilen. Realiseer daarom vaste werkplekken voor iedereen en zorg er ook voor dat men zich hier aan houdt. Maak tevens de werkplekken vaker tussentijds schoon en investeer wat meer in facilitaire hulp om de ruimte zo hygiënisch mogelijk te houden.

Zorg voor voldoende ventilatiemogelijkheden

Het is een feit dat dergelijke virussen zich beter zullen verspreiden als de luchtkwaliteit niet optimaal is. Dit zien we ook bij bepaalde griepvirussen. Het is niet voor niets dat mensen in de winter vaak sneller ziek worden. Dit komt niet alleen door een gebrek aan vitamines en buitenlucht, maar ook aan het feit dat we meer binnen en ‘op’ elkaar zitten. Hierdoor kunnen virussen gemakkelijker verspreiden. Daarom loont het zeker om het ventilatiesysteem op kantoor eens goed na te kijken en waar nodig te optimaliseren. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat er enkele ramen geopend zijn tijdens het werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *